La Plantada popular torna el 25 de març

Fundación Repsol fa possible un any més, la Plantada Popular, una iniciativa de caràcter ambiental i social lligada a la ciutat de Tarragona. Aquesta 6ª edició es realitzarà al marge dret del riu francolí (al costat del pont de Santa Tecla). Per confirmar la participació cal realitzar la inscripció a través de www.reforestatgn.org.

 

Fundación Repsol conjuntament amb l’Associació Aurora impulsa un any més, la Plantada Popular al riu Francolí. Aquest any 2017 es celebra la sisena edició de l’activitat que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn d’aquest riu. Com a novetat, la Plantada d’aquest any que es durà a terme el dissabte dia 25 de març, es realitzarà al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla).

L’organització posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org on les persones interessades en assistir a l’acte podran confirmar la seva participació. Des de Fundación Repsol i l’Associació Aurora es recorda que és important inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina web o trucant al 977520205, per tal de poder disposar d’eines i guants per a tothom.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants podran gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

 

 

 

LA PLANTADA EN XIFRES

L’any 2012 s’inicià aquesta proposta de caràcter ambiental. Des d’aleshores més de 2.850 persones, entre adults i nens, han participat a l’activitat. Al llarg de les cinc primeres edicions, s’han plantat 3.550 plantes, entre arbres i arbusts de 16 espècies diferents i cada any el nombre de plantes ha anat en augment. El 2012 es van plantar 300 plantes, el 2013 un total de 500, el 2014 es van plantar 750 plantes i els anys 2015 i 2016 es van plantar 1.000 plantes cada any. Aquest any 2017 es plantaran 1.250 unitats.

Es calcula que més del 80% de les plantes han sobreviscut, per tant, prop de 3.000 plantes ja formen part de la vegetació del riu. Així doncs, 6 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació gràcies a la Plantada Popular.

Les espècies plantades han estat:

QUANTITAT ESPÈCIE
30 Àlber
30 Freixe de fulla petita
30 Om
25 Gatell
30 Arç blanc
130 Margalló
240 Roser silvestre
50 Roldor
100 Saüc
725 Jonc boval
300 Llentiscle
265 Aladern
745 Tamariu
680 Ginesta
45 Jonc agut
125 Lligabosc

 

 

ELS TREBALLS PREVIS I POSTERIORS A LA PLANTADA

L’Associació Aurora s’encarrega dels treballs previs i posteriors a la plantada.

Un equip de 20 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny com el desbrossat de la canya i altres plantes així com la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar.

Posteriorment a la plantada, es realitzen treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col·locació d’un encoixinat al voltant de les plantes.

 

RESUM DE DADES

  • En les cinc edicions de la Plantada Popular han participat més de 2.850 persones.

 

  • En total s’han plantat 550 plantes, entre arbres, arbusts, joncs i lianes de 16 espècies diferents.

 

  • Les plantades s’han dut a terme en un tram total d’uns 1.762 metres de longitud aproximadament i una superfície total d’unes 6 hectàrees.

 

  • Un equip de 20 persones amb discapacitat mental ha participat en les tasques prèvies de preparació del terreny i, després de la plantada, ha realitzat un manteniment posterior de les plantacions durant 8 mesos.

 

  • Un 80% de les plantes plantades durant aquests 5 anys han sobreviscut. Prop de 3.000 plantes ja formen part de la vegetació del riu Francolí.

 

 

Més informació www.reforestatgn.org

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.