Nova conferència del Cicle 2022 d’El Círcol

Aquest dilluns, el protagonista de la Conferència del Cicle 2022 d’El Círcol, aquest cop l’acte ha estat organitzat conjuntament entre el Consell per la República i el Círcol de Reus amb la col·laboració  d’Òmnium Baix Camp, Reus per la Independència, Construïm República, Intersindical, CDR Reus, Procés Constituent i Avis i Àvies de Reus, ha estat Josep Costa, vicepresident primer del Parlament de Catalunya (2018-20219. A les eleccions del 2021 no va ser elegit, posteriorment en tenir l’oportunitat de reincorporar-se al Parlament de Catalunya per ocupar l’esco del president Puigdemont, va renunciar a fer-ho per tal de reprendre la seva vida professional.

Costa és llicenciat en Dret i Postgrau en Ciències Polítiques per la UPF i lletrat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Professor associat i investigador a la UPF. Ha publicat i segueix publicant articles als mitjans de comunicació i 2 llibres: “O secessió , o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme”. i “Eixamplant l’esquerda”.

El 27 d’octubre fou detingut pels mossos  a petició de la magistrada Alegret per no presentar-se a declarar en una causa de presumpte desobediència contra els integrants de la Mesa del parlament de Catalunya durant la darrera legislatura. Mesos després es querellà contra la jutgessa per  presumpte delicte de detenció il·legal i prevaricació.

Tot i haver deixat tots els seus càrrecs institucionals, segueix molt actiu tant a mitjans de comunicació com a les xarxes socials. Les seves opinions són crítiques amb el camí autonomista que ha pres el Govern de la Generalitat i els partits polítics independentistes amb representació parlamentària. Home molt clar en els seu plantejaments i declaracions no ha estat exempt de polèmica tant durant el seu pas per la vida política parlamentària com actualment des del seu compromís ciutadà amb el país. El títol de la conferència d’avui a El Círcol de Reus, n’és un exemple clar de la seva rotunditat i ferm compromís “no és això companys, no és això”.

Durant la seva exposició, Josep Costa ha afirmat:

“El món es mou per molt poques coses realment. Una d’elles és la por. La principal arma de poder de l’estat és la por. En la política d’aquest país, el problema de polítics i líders és més la por a que els poders de l’estat l’acabin traient més la força  que no la pròpia gent del carrer”.

“Hem de Desmantellar l’autonomisme. Sembla que es pretén instal·lar la idea de que no es pot fer res diferent del que s’està  fent.   Hem de desmantellar aquest discurs autonomista d que no hi ha alternativa al que s’està fent.”

“Quan parlo penso en els activistes. No només en la gent que desitja fer coses, sinó en la gent que fa coses.  Tenim un nucli molt important d’ells però també un gruix de gent que ha desconnectat”

“50.000 activistes poden posar unes urnes però 50.000 vots no entren ni al parlament”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.