Nou punt d’atenció per a persones emprenedores i empreses al centre de Reus

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha obert un nou punt d’atenció a les persones emprenedores i a les empreses al centre de la ciutat. El nou punt, ubicat a l’edifici del l’Antic Hospital al carrer de Sant Joan, facilita l’accés als serveis d’acompanyament i assessorament que ofereix la regidoria a les persones emprenedores per tal que puguin fer realitat la seva idea de negoci i fomentar l’autoocupació.  

El nou punt d’atenció s’afegeix al que funciona des de maig del 2020 a l’IMFE Mas Carandell. Sota l’eslògan “Acompanyem des de la proximitat, inspirem des de la professionalitat”, el servei d’assessorament a l’emprenedoria i l’empresa, compta amb un equip de professionals especialitzats per acompanyar en la posada en marxa de projectes professionals de tot tipus. Aquest servei no té cap cost per a les persones interessades.

Serveis

Els serveix que ofereix al nou punt d’atenció són els següents:

  • Orientació sobre les formes jurídiques i la que més s’adequa al projecte
  • Acompanyament en el disseny del pla d’empresa
  • Estudi de viabilitat econòmica i financera
  • Informació sobre la documentació necessària
  • Suport als tràmits administratius sobre llicències d’activitat i ocupació
  • Informació sobre ajuts, subvencions i fonts de finançament per part d’entitats públiques i privades
  • I accés lliure a sessions formatives i informatives d’actualització empresarial que s’organitzaran periòdicament des de la mateixa Regidoria.

Aquest punt ofereix complementàriament informació de dos serveis: el programa Reempresa, de relleu empresarial, i la promoció de l’economia social i solidària a través de l’Ateneu cooperatiu CoopCamp.

Assessorament

El servei de suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses s’ofereix individualment o en grups reduïts.

L’acompanyament individual té una durada mitjana de 50 minuts, temps en el qual es resolen dubtes, s’estableixen prioritats, i s’ofereix informació general sobre requisits, documentació etc. També es poden demanar sessions de seguiment.

L’assessorament en grups reduïts, anomenat “Programa d’acompanyament a la creació d’empreses, treballa en la concreció d’aquells aspectes claus per a la creació d’una empresa: de la idea de negoci; tipus de societat; pla financer; pla de màrqueting obligacions fiscals i ajuts econòmics. També s’ofereixen les claus per passar d’una idea de negoci a un pla d’empresa, amb professionals especialitzats en cada tema. Aquest programa es realitza de forma semestral.

Una altra línia de treball és la de l’assessorament específic a negocis que volen incorporar criteris d’impacte social i mediambiental en la seva idea de negoci.

Contacte

Per tal de rebre aquest assessorament cal demanar cita prèvia:

  • Enviant un missatge a info.empresaiocupació@reus.cat o trucant al telèfon 977010003
  • Presencialment a Mas Carandell en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h, trucant al telèfon 977 010 850, enviant un missatge a l’adreça correu@mascarandell.cat
  • Emplenant els formularis que hi ha a les planes web: mascarandell.cat i reus.cat

Una tècnica es posarà en contacte per trobar un dia i hora i oferir el servei, que podrà ser presencial o bé telemàtic segons s’acordi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.