Nova edició del Cicle Grans Mestres amb el lema “La veu rebel”

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus té a punt una nova edició del Cicle Grans Mestres amb el lema “La veu rebel”, que començarà el pròxim dimarts dia 8 de febrer sota la direcció artística de Francesc Cerro-Ferran.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha valorat molt positivament la proposta, “tenim al davant tot un any de propostes artístiques que novament ens portarà grans actors de l’actual panorama teatral català, com Mercè Sampietro, Montse Guallar, Mar Ulldemolins o Joan Carreras, per citar-ne alguns, juntament amb actors i actrius de casa nostra, com l’Alba Aluja”.

Per la seva banda, Francesc Cerro-Ferran, el seu director artístic ha manifestat que “en un moment en què tot tipus d’iniciatives –no només culturals– tenen gairebé una obsolescència programada, el Cicle Grans Mestres es presenta com l’excepció a aquesta inquietant regla. Pocs propòsits artístics gaudeixen de la seva bona salut i continuïtat. Temporada rere temporada –i allunyats de les modes i tendències fugaces– hem avançat discretament però amb la seguretat d’estar creant un projecte que, amb el temps, ha aportat una alenada d’aire fresc a l’escena nacional”.

El Cicle Grans Mestres es representa al Teatre Fortuny cada primer dimarts de mes i les entrades es poden adquirir a través de la web www.teatrefortuny.cat o a la taquilla del teatre.

La programació

  • Dimarts dia 8 de febrer, a les 20:30 h. “Eliot dins jo”. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Amb Mercè Sampietro. Dansa: Marie-Lou Renon. Veu en off: Cristina Cabré. Traducció: Josep Maria Jaumà. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Moviment: Marie-Lou Renon / Francesc Cerro-Ferran. Agraïments: Josep Maria Jaumà / Edicions 1984 / Josep Cots.

Cercant la complicitat i connexió amb els principals escenaris europeus, celebrem la paraula feta verb de l’immortal Premi Nobel de Literatura Thomas Stearns Eliot (T. S. Eliot) i proposem a l’espectador una mise-en-place de teatre-dansa a partir dels seus versos traduïts per Josep Maria Jaumà, interpretats per Mercè Sampietro i dansats per Marie-Lou Renon. Una creació contemporània que eleva la punyent –i a cops críptica– poesia d’Eliot a un món ple d’imatges, sons i moviments molt propers a l’univers beckettià.

  • Dimarts dia 1 de març, a les 20:30 h. “Elles immortals”. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Montse Guallar, Bàrbara Roig i Alba Aluja. Música en directe: Sara Sambola i Aleix Bové. Audiovisuals: Ivó Vinuesa.

Tres dones apareixen simultàniament en un espai atemporal per narrar-nos en primera persona les seves vides. Tres heroïnes en un exercici escènic que uneix les seves (polèmiques) veus clamant justícia, venjança i llibertat en un món capitalitzat per l’home i els mals propis del patriarcat. Des de la Grècia clàssica ens arriba un discurs plenament actual i sense filtres, ple de coratge, força i empoderament.

  • Dimarts dia 5 d’abril, a les 20:30 h. “L’últim Sòcrates”. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrpret: Joan Carreras. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Fotografia del cartell: Sergi Margalef.

La Paraula torna i es vesteix de gal·la al temple de la Paraula, el Teatre. De la mà del darrer Premi Max i Premi Butaca al Millor Actor 2021 –Joan Carreras– viurem i reviurem els darrers moments de la vida del filòsof Sòcrates, així com l’actualitat d’un polèmic discurs que, malgrat que hagin passat més de dos mil·lenis, encara continua vigent. Una ocasió única per gaudir d’un espectacle protagonitzat per un dels millors actors nacionals de tots els temps.

  • Dimarts dia 3 de maig, a les 20:30 h. “Cartes de de NYC”. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Mar Ulldemolins. Música en directe: Maribel Torres. Audiovisuals: Ivó Vinuesa.

Continuant amb la trilogia del sentiment iniciada la temporada 2020 amb “Entre tu i jo”, Mar Ulldemolins retrata una relació en què la paraula, l’enginy i els sentiments actuen com a eix vertebrador d’una història que transportarà l’espectador a un món ple de referents que no deixen de ser la història de la nostra vida, la història d’allò que volem, triem i ens defineix.

  • Dimarts dia 1 de juny, a les 20:30 h. “Julius Caesar”. Autor: William Shakespeare. Direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Joan Carreras, Josep Julien i Ernest Villegas. Audiovisuals: Ivó Vinuesa.

Un trio d’asos format per Joan Carreras, Josep Julien i Ernest Villegas protagonitza aquesta postversió del clàssic shakespearià en què la perversió de la paraula juga, xoca o directament contradiu la força del pensament i evidencia la putrefacció sense límits del poder i dels poderosos. Tres actors d’alt voltatge al capdavant d’un tour de force filosòfic-polític.

  • Dimarts dia 4 d’octubre, a les 20:30 h. [Russos]. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrpret: Josep Julien. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Fotografia: Sergi Margalef.

Irreverent, iconoclasta, imprevisible, descarada, sorprenent i necessària. [RUSSOS] és una peça de creació contemporània a partir de diversos referents rabiosament actuals del món eslau. Una mirada diferent (i peculiar) a la manera d’entendre el món segons els nostres valors. L’actor Josep Julien s’embarcarà en un viatge sense precedents que farà navegar l’espectador en un mar en ple tsunami.

  • Dimarts dia 8 de novembre, a les 20:30 h. “Fedra despullada”. Direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran Intèrpret: Bàrbara Roig Aaudiovisual: Ivó Vinuesa

Una de les millors representats de la jove generació d’actrius catalanes, Bàrbara Roig, interpel·larà el públic tot posant-se en la pell d’una de les figures més polèmiques de la tragèdia grega, Fedra. Una versió totalment contemporània i colpidora del mite grec revisada des dels referents de la societat del segle XXI.

  • Dimarts 20 de desembre, a les 20:30 h. “La pobra gent”. Autor: Thomas Hardy. Versió, direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Repartiment en curs.

Versió lliure del llibre de Thomas Hardy “The woodlanders”. Una història de vides contraposades plenes de somnis difícilment realitzables. Primera mise-en-place d’un text que ha tingut diverses adaptacions cinematogràfiques protagonitzades per un elenc dels millors actors i actrius del moment.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.