Nova edició del programa ‘Joves amb Talent’

El passat dissabte 11 de març va tenir lloc la primera sessió de la 6a edició del programa Joves amb Talent a la Febró, en què es va tractar la fertilitat del sòl.
Un total de 17 alumnes amb projectes agrícoles del Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès van assistir a la formació en què es va treballar la fertilitat i la bona salut del sòl a càrrec de Josep Ramón Sainz, expert en regeneració de sòls.
Enguany, com a novetat, les sessions també serviran per explicar un projecte que hagi passat per Joves amb Talent. En aquest cas, va ser el torn d’Agrícola la Solana, una societat familiar de la Febró. Una empresa familiar que es dedica al cultiu d’avellanes i ametlles des de l’agricultura regenerativa. Aquesta edició té programades sis sessions formatives, de les quals la pròxima està prevista pel dissabte 25 de març a Riudecanyes, i tractarà sobre els procediments per podar de forma natural.

Joves amb Talent va néixer per impulsar projectes sostenibles al medi ambient i oferir oportunitats de futur per als joves dels municipis d’interior que es volen dedicar a la terra. A causa de l’emergència climàtica, cada vegada adquireix més importància l’explotació de l’agricultura d’una manera sostenible i amable. Lluny de tècniques tradicionals que fan malbé el sòl i no segueixen el curs del medi, explica Montse Carrillo, tècnica de Joventut del Consell Comarcal en un episodi del podcast “Regeneración” de Farm45. Durant l’entrevista, Carrillo també fa referència a l’acompanyament i l’impuls d’iniciatives emprenedores que s’ha fet durant totes les edicions passades del programa i que han donat els seus fruits amb projectes sòlids d’agricultura a la nostra comarca o a les veïnes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.