La nova senyalització de la xarxa de camins defineix 18 rutes per fer a peu o en bici

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació ha començat a instal·lar aquest setmana la nova senyalització de la xarxa de camins del terme municipal de Reus. Els nous cartells amplien la informació que donaven els que hi havia fins ara i, a més del nom del camí, marquen la direcció i les distàncies d’un total de 18 rutes. Amb la renovació de la senyalització es vol promocionar l’ús de la xarxa de camins per fer itineraris a peu o en bicicle ta amb sortida i arribada al centre de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer l’entorn natural del terme i promoure, alhora, hàbits saludables.

La renovació de cartells ha estat una tasca conjunta de l’Ajuntament i Bicicamp. La idea parteix de l’entitat de promoció de la bicicleta, que va fer un treball de camp previ. La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, que té les competències de promoció i gestió de la xarxa de camins del terme de Reus, va revisar la proposta i s’ha encarregat d’executar-la.

En total s’instal·laran 106 cartells. Fins ara, la senyalització dels camins únicament indicaven el nom del camí, de manera que es necessitava informació complementària —plànol o gps— per poder seguir un itinerari determinat. Amb la nova senyalització a més del nom del camí hi ha les direccions predominants d’allà a es pot arribar i el quilometratge que falta per arribar-hi.

En total s’han senyalitzat 18 rutes que porten a les poblacions properes a l’entorn de Reus i que tenen inici en zona urbana de la ciutat. No s’han senyalitzat aquelles rutes que tenen el seu inici des d’alguna carretera. Les 18 rutes, segons la població de destí, són les següents:

Almoster

 • Inici al camí del Burgar (polígon del Cementiri), i continuació pel camí d’Aixemoreres.
 • Camí de la Selva (Escola la Vitxeta) i recorregut per la i riera de la Quadra.

Cambrils

 • Inici des del camí de la Pedra Estela (carrer dels Velers) i recorregut pel camí de la Font de Carbonell i el camí de Riudoms a Vilaseca.

Castellvell

 • Inici des del camí de la Pedrera del Cóbic (avinguda del Comerç), i continuació pel camí dels Cinc camins i el camí de Riudoms a Castellvell.
 • Inici i continuació pel camí de les Ànimes (passeig Nord).
 • Inici i itinerari pel camí Antic Castellvell (carrer de Vinebre).
 • Inici des del camí de la Pedrera del Còbic (avinguda del Comerç) i continuació pel camí del Puig.

Constantí

 • Inici i recorregut pel camí de Constantí (urbanització Mas Carpa).

La Canonja

 • Inici al camí de Constantí (urbanització Mas Carpa) i continuació per la riera de la Quadra i el camí de la Creu.

La Selva

 • Inici al camí del Burgar (polígon del Cementiri) i recorregut pel de la Selva a Salou.

Maspujols

 • Inici al camí de la Pedrera del Còbic (avinguda del Comerç) i itinerari pel camí del Mig.

El Morell

 • Inici des camí del Burgar (polígon del Cementiri) i continuació pel camí de Valls.

Riudoms

 • Inici des del camí del Roquís (rotonda de la variant T-11 al polígon Agro Reus) i itinerari pel camí dels Molins nous.
 • Inici des del camí del Roquís (rotonda de la variant T-11 al polígon Agro Reus) i itinerari pel camí de les Planes Roquís.

Salou

 • Inici des del camí de la Pedra Estela (carrer dels Velers) i recorregut pel camí de la Font de Carbonell i el camí vell de Riudoms.

Vilallonga

 • Inici des del camí del Burgar (polígon del Cementiri) i continuació pel camí de Valls.

Vila-seca

 • Inici al camí de Bellissens (avinguda de la Universitat) i recorregut pel camí de Vila-seca
 • Inici al camí de Bellissens (avinguda de la Universitat) i camí del Mas de Larrard

Pedalada per estrenar la nova senyalització
Per tal de donar a conèixer la nova senyalització dels camins, la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, amb la col·laboració de Bicicamp, ha programat una sortida en bicicleta per un itinerari de 17km per camins del terme. Serà el dissabte 8 d’abril, i la inscripció està limitada a 100 persones majors de 12 anys.

La ruta sortirà de plaça de la Llibertat en direcció a Castellvell pel camí de les Ànimes, amb pendent ascendent i una mica pronunciat. Seguirà en direcció a Maspujols pel camí dels Cinc Camins fins arribar al camí de la Pedrera del Coubi, on es girarà en direcció al camí de l’Institut Pere Mata i baixar per la urbanització Pelai. Es creuarà l’avinguda de Falset i s’agafarà el carrer de Mercader i Recasens fins el camí dels Molins Nous, que es recorrerà en direcció a Riudoms. A la Riera de Riudoms se seguirà en direcció ascendent fins arribar al camí de les Planes del Roquís, el qual s’agafarà per retornar a Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.