Nova sessió del Documental del mes

El Centre d’Art Cal Massó acollirà demà dijous dia 17 de març, a les 19:00 h, la projecció del Documental del Mes de Març, la pel·lícula”CURVY CREW. Caminar per trencar estereotips”, de Ida Joglar. El film, que és una producció nord-americana, es projectarà en anglès i subtitulada al català.

Sinopsi
La primera vegada que Christa va decidir pujar al Kilimanjaro se sentia fora de lloc, massa lenta i, en definitiva, massa grassa. Va ser el més difícil que havia fet mai. En aquell moment, no va aconseguir arribar al cim. Anys després, va decidir acabar el que havia començat.

Aquesta vegada acompanyada d’un grup de dones de talla gran, decidides a conquistar el cim d’Àfrica. La pel·lícula forma part de la programació del Docs del Mes i s’estrena el pròxim mes de març a més de 70 sales d’arreu d’Espanya.

Mares, supervivents de càncer, atletes, infermeres, inclús una dona que ha acabat dues vegades una Iron Man. Vint dones que es reuneixen per entrenar, intercanviar històries i conquistar la cima del Kilimanjaro juntes. Cadascuna porta fins al cim les seves pròpies experiències i històries. Són molt diferents entre elles i han viscut vides completament diferents, però totes tenen una cosa en comú, els seus cossos estan fora de la norma.

Canviar la percepció del seu cos, en els altres i en elles mateixes, és un dels seus reptes. Han lluitat durant dècades per canviar el que pensen dels seuscossos, uns cossos massa grans per anar a la muntanya. Durant molts anys s’han mirat el camí a fer des de baix, però mai han pogut ni tan sols somiar a pujar-hi. Ara, volen aconseguir que moltes dones com elles es vegin reflectides i siguin conscients que poden arribar tan amunt com elles vulguin, sense cap impediment pel fet de ser grasses.

Curvy Crew és un documental que trenca estereotips i posa davant d’un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d’entrevistes íntimes i dosis d’humor. La directora, Ida Joglar, busca també aquest impacte positiu en l’audiència “si puc empoderar a algú per fer el que realment volen fer simplement explicant la història d’aquestes dones, ho faré el millor que pugui”. Aquest, de fet, és l’objectiu de moltes d’elles, fer-ho perquè la resta de la societat pugui sentir-se identificada amb les seves històries.

Pujar el Kilimanjaro no és un repte fàcil i assequible. Els alpinistes més entrenats poden aconseguirho en cinc dies, però assolir el cim, de 5.895 metres d’altitud no és un passeig pel parc. El nivell d’oxigen al cim és només del 50% i només un 60% dels que ho intenten assoleixen el cim. Seran les dones de Curvy Crew part d’aquest percentatge?

Una lluita emocional de 20 dones per pujar al cim d’Àfrica, una lluita contra els seus propis límits i pensaments, amb el propòsit de canviar la mirada que molts tenen d’elles i que elles mateixes han tingut en alguna ocasió. Una història de dones increïbles, valentes i poderoses que aconsegueixen crear una comunitat en la qual se senten acompanyades i empoderades. La pel·lícula s’estrena a més de 70 sales el pròxim mes de març.

Fitxa tècnica

  • Títol original: Kili Big
  • Direcció: Ida Joglar
  • Guió: Ida Joglar 
  • Producció: Ida Joglar i Sam Kretchmar
  • Edició: Ida Joglar i Brian Derr
  • Direcció de fotografia: Ida Joglar
  • Música original: Josh Grondin
  • Productora: Unbundled Underground
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.