Nova zona d’horts urbans a la ciutat

L’Ajuntament de Reus crearà una nova zona d’horts urbans a tocar del carrer d’Astorga, amb una previsió de capacitat de 22 noves parcel·les. Els nous horts complementaran l’oferta actual de 25 parcel·les als barris de Sol i Vista i Immaculada, i a les 10 del barri Gaudí..

L’Ajuntament ha publicat aquest dilluns, 3 de juny al perfil del contractant la licitació del contracte per a la redacció del projecte executiu d’urbanització i la direcció d’obra per adequar com a horts urbans el solar situat al número 44 del carrer d’Astorga, la riera de l’Escorial, la zona verda del carrer Pere Cavallé Llagostera

El contracte s’emmarca en el projecte de renaturalització i resiliència de la ciutat RENATUReus, finançat amb ajuts europeus Next Generation. En concret, forma part dels treballs previstos per a la renaturalització de la ciutat, tant pel que fa a la zona urbana com dels espais oberts en connexió amb l’entorn rural i natural.

El disseny dels horts haurà d’incloure la delimitació del solar, la preparació el terreny amb terres vegetals adequades per a la plantació, l’equipament per al rec i el processat de les restes vegetals, la preinstal·lació d’enllumenat i clavegueram. S’hi instal·larà una tanca perimetral vegetal arbustiva de baixes necessitats hídriques, que acompanyarà a tot el perímetre naturalitzat, que incorporarà una zona d’ombra amb arbres de fulla caduca, per donar ombra a les zones comunes dels horts.

La licitació del contracte s’ha publicat amb un termini de lliurament del projecte executiu de 5 mesos i un pressupost de 6.205,34 euros.

Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme, afirma que “la creació dels horts urbans facilita la vinculació entre la biodiversitat en zona agrària i urbana, alhora que enriqueix la 

biodiversitat urbana agroecològica. A més, aporten valors socials a les persones que hi participen, ja que afavoreixen un teixit de noves relacions i milloren la qualitat de vida mitjançant l’activitat física.”

Els horts també tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics amb l’horta com a protagonista. Destaca també la funció d’educació ambiental, amb activitats destinades a les escoles que permeten als nens i nenes conèixer el món agrari i els principis de l’agricultura ecològica.

Next Generation
L’actuació s’emmarca en el projecte RENATUReus que l’Ajuntament de Reus impulsa amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

El conjunt de les actuacions plantejades té un calendari previst de juliol de 2023 a desembre de 2025. El pressupost total de les actuacions és de 4.210.526,32, dels quals el 95% serà finançat pels fons europeus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.