Noves activitats al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla organitza aquest mes d’octubre dos cursos de formació bàsica, un d’horticultura ecològica i un altre de cistelleria.
Destinat a persones que tenen interès en horts socials, urbans i familiars, el curs de formació bàsica en horticultura tindrà una durada de dos dies i introduirà als participants en conceptes com ara l’agricultura ecològica i la regenerativa. El curs combinarà diverses sessions teòriques amb pràctiques a l’hort del Museu i serà impartit per la cooperativa l’Aresta. Es farà els dies 21 i 22 d’octubre, el divendres de 17 a 19 h i dissabte de 10 a 14 h i 16 a 18 h. El sòl i el compostatge, com gestionar i planificar un hort i quins remeis casolans es poden preparar per combatre les plagues seran també continguts del curs. Els participants aprendran, entre d’altres, com mantenir i millorar la fertilitat del sòl, quins materials es poden afegir al compost, com fer una correcta associació i rotació de plantes o com identificar els símptomes de les malalties més comunes.
Per dissabte 29 d’octubre, de 10 a 18 h, el Museu de la Vida Rural ha programat el taller d’iniciació a la cistelleria contemporània que anirà a càrrec de la cistellera Anna Sínia.
En aquest taller obert a tothom, amb o sense experiència en cistelleria, els participants s’endinsaran en l’apassionant món de les fibres vegetals a partir del vímet i amb les tècniques tradicionals confeccionaran una bossa de mà. Serà un taller pràctic en què es teixirà una peça actual per poder utilitzar en el dia a dia.

Inscripcions
Tant el curs d’horticultura com el taller de cistelleria tenen un preu de 60 € per persona.
Per realitzar la inscripció cal fer reserva prèvia, que es pot fer en línia a través del web museuvidarural.cat, per telèfon trucant al 977 870 576 o presencialment al Museu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.