Noves beques per accedir a la Teràpia per a l’Alzheimer

Noves beques per accedir a la Teràpia per a l'Alzheimer

Més places subvencionades al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de Memòria de la Fundació Rosa M. Vivar per teràpies accessibles per a tothom

El Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria enceta aquest primer trimestre amb l’optimisme d’haver iniciat el procés de vacunació dels seus usuaris i ofereix per aquest nou any, més places subvencionades, així com un servei de transport porta a porta i beques de menjador, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Amb l’experiència del primer any amb gairebé un centenar de beques atorgades, el Centre no només ha incrementat el nombre de places subvencionades, si no que també ha incrementat els imports dels ajuts i alhora, s’han suavitzat els criteris d’obtenció, per tal de fer encara més accessibles per a tothom les teràpies especialitzades per a l’Alzheimer i deteriorament cognitiu.

Gràcies al Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, dins de la convocatòria de subvencions a l’àmbit social a càrrec de l’assignació de l’IRPF, distribuirà aquests ajuts de manera directa entre els usuaris del centre amb diferents modalitats.

Es preveuen 3 tipus de beques al Centre Terapèutic per l’Alzheimer per l’any 2021:

1) Places de jornada completa subvencionades:
El Centre disposa de places subvencionades de jornada completa per a una intensitat de 6, 5, 3 o 2 dies a la setmana. També places de 3 dies a la setmana, per als tallers del programa d’estimulació cognitiva destinat a persones en fase inicial.

2) Ajuts al transport adaptat:
El Centre posa a disposició dels usuaris del Centre, sense cap requisit previ, un servei de transport adaptat, porta a porta, amb 4 rutes que cobreixen el Camp de Tarragona: àrea de Reus, àrea de Tarragona, línia de costa i línia d’interior. Les places seran subvencionades en gairebé un 70% i caldrà un copagament de l’usuari simbòlic.

Margarita Oliva, Presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar destaca “l’ajut al transport és un factor clau per a què els usuaris puguin accedir al Centre de manera fàcil i segura i al mateix temps, les famílies puguin continuar amb les seves rutines. Es tracta d’un servei porta a porta, del domicili al Centre i la tornada, i amb uns horaris concrets. Aquest servei cobreix el Camp de Tarragona amb un radi d’aproximadament 25 km de Reus. Engloba les àrees de Reus i Tarragona, tota la costa amb Cambrils i Salou i finalment, la ruta d’interior que arriba a Valls”.

3) Beques menjador:
També s’ofereixen places de menjador per a 5 dies a la setmana per a aquelles persones amb situació més vulnerable.

Els requisits per sol·licitar els ajuts, aquest any s’han suavitzat i permetran que més persones acompleixin les característiques per a què en puguin ser beneficiàries, de tal manera que les teràpies especialitzades per a l’Alzheimer i deteriorament cognitiu puguin ser accessibles per a la majoria d’afectats.

La Presidenta de l’Associació d’Alzheimer, Misericòrdia Sánchez valora “disposar d’aquestes beques facilita que les persones amb Alzheimer gaudeixin de les teràpies que necessiten i visualitza el compromís i confiança de la Generalitat de Catalunya amb el Centre, els seus serveis especialitzats i els professionals. A més, ens trobem iniciant el procés de vacunació dels usuaris i professionals, que estem segurs que serà un pas endavant per ser cada cop més a prop de la normalitat”.

Les persones interessades en les teràpies i les seves beques poden visitar el Centre i conèixer els serveis i modalitats en més profunditat. Per gaudir dels ajuts cal presentar la sol·licitud degudament emplenada i la documentació requerida. L’atorgament es farà per ordre d’inscripció de la sol·licitud fins esgotament de places o fons. Es poden consultar les bases i obtenir el full de sol·licitud a l’enllaç: www.frosamariavivar.org i www.alzheimer-reus.org i per a qualsevol consulta al telèfon del Centre: 977 31 76 03.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.