La Fundació ”la Caixa” posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove

La Fundació ”la Caixa” posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove

La Fundació ”la Caixa” obre la tercera convocatòria del programa Feina Jove, cofinançada juntament amb el Fons Social Europeu. La iniciativa vol reduir l’atur de persones d’entre 16 i 29 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil

La Fundació ”la Caixa” posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove, cofinançat entre l’entitat i el Fons Social Europeu, amb l’objectiu de facilitar a les empreses la creació de llocs de treball per a joves.

Amb una inversió de 2,4 milions d’euros, la iniciativa, la convocatòria de la qual s’obre demà, 24 de febrer, vol fomentar l’ocupació jove, estable i de qualitat a través d’ajuts directes a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves desocupats d’entre 16 i 29 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

El programa Feina Jove de la Fundació ”la Caixa” té com a objectiu final contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves i a la vegada dinamitzar l’activitat empresarial i el creixement econòmic.

Fins ara, a les dues convocatòries anteriors, la Fundació ”la Caixa” ha ajudat a 2.805 joves (més de 600 d’ells a Catalunya) a trobar feina en el marc del programa gràcies a la col·laboració de 1.829 empreses interessades i als seus incentius per a l’ocupació juvenil. El 70 % d’aquestes insercions laborals han estat indefinides i el 80% de contractes s’han produït en empreses de menys de 50 treballadors.

«La nova crisi internacional provocada per la pandèmia per coronavirus està castigant de nou un col·lectiu que ja patia altes taxes de desocupació. Davant d’aquesta realitat, el programa Feina Jove vol ser una ajuda per a les empreses i contribuir així al desenvolupament econòmic, però també garantir un futur millor per als joves», explica el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Una nova convocatòria per continuar fomentant l’ocupació juvenil Actualment, la Fundació ”la Caixa” té oberta una tercera convocatòria del programa, els ajuts de la qual estaran disponibles fins al 15 de març del 2022. Es concediran ajuts a un màxim de deu joves per entitat o empresa.

Els requisits principals que han de complir els destinataris finals del programa per ser contractats són els següents.

  • Tenir entre 16 i 29 anys (tots dos inclosos) en el moment de la formalització del contracte.
  • Estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil abans de la contractació.


Hi ha dues modalitats de contractes subvencionables:

  • Contracte de durada determinada (temporal), amb un període mínim de
    permanència de sis mesos i un import màxim de l’ajut de 4.200 euros.
  • Contracte indefinit, amb un període mínim de permanència de sis mesos i ampliable a dos períodes successius de tres mesos cadascun, fins a un màxim de dotze mesos i un ajut total de 9.600 euros.

Les sol·licituds es poden presentar a partir del 24 de febrer de 2021 al web següent: feinajove.fundaciolacaixa.org

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.