Noves estratègies per prevenir l’Alzheimer

L’assignatura de pràctiques integrades del grau en Psicologia de la UAB suposa la participació de més de 200 estudiants en el disseny de projectes d’Aprenentatge Servei. Aquests projectes de compromís social permeten a l’estudiant formar-se mitjançant la participació en un projecte orientat a resoldre una necessitat real en una comunitat i millorar, així, les condicions de vida de les persones.
La Fundació Rosa Maria Vivar ha presentat als estudiants d’aquesta assignatura la iniciativa Neurotalent Games i els ha traslladat el repte de potenciar el seu objectiu de divulgació i millorar el seu impacte a la societat. Els Neurotalent Games son una competició de memòria que pretén sensibilitzar de manera transversal a l’alumnat, docents i familiars de centres de secundària de Catalunya sobre la importància de tenir cura de la memòria des de la infantesa i al llarg de tota la vida per prevenir malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer.
Els representants dels diferents equips de treball de l’assignatura de pràctiques integrades de la UAB, així com el seu professorat, van assistir a la presentació de la fundació, mostrant gran interès pel repte i van realitzar multitud de preguntes sobre la iniciativa dels Neurotalent Games per tal de conèixer-la en profunditat i poder desenvolupar el seu treball al llarg del semestre.
Ens han acompanyat a la visita a la Facultat de Psicologia el grup de professores de la UAB: Gemma Guillazo, Ana Belén Barajas i Margalida Coll.
Un cop finalitzada l’assignatura de pràctiques integrades, la UAB posarà a disposició de la fundació les diferents propostes realitzades pels equips de treball de l’assignatura i les analitzarà per tal de desenvolupar les més interessants.
Aquesta nova acció de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona se suma a la ja encetada fa tres anys amb la col·laboració d’un equip d’investigadores de diversos departaments de Psicologia i de l’Institut de Neurociències per l’assessorament científic i l’aval de la metodologia dels Neurotalent Games.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.