Oberta la convocatòria dels ajuts a la producció cultural de microempreses, professionals i treballadors autònoms

Fins al proper 6 de setembre les microempreses, professionals i treballadors autònoms del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès ja poden demanar els ajuts per a la producció cultural que promou la Diputació de Tarragona. Les sol·licituds es poden realitzar a través de la Seu electrònica.

La Diputació de Tarragona destinarà un total de 950.000 euros a Projectes d’arts escèniques, d’arts plàstiques o llengua i literatura, entre d’altres, impulsats per creadors de la demarcació.

A la convocatòria s’hi poden acollir professionals o treballadors autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors i que no facturin més d’1.000.000 d’euros anuals. La finalitat de la convocatòria és reactivar el teixit productiu del sector cultural de la demarcació de Tarragona a través de l’impuls a la producció de qualitat.

Les arts escèniques (música, teatre, dansa, circ); les arts plàstiques, el disseny i la fotografia; les arts visuals (cine, vídeo, audiovisuals, etc); la cultura popular i tradicional, inclosa l’artesania; la llengua i la literatura; els llibres i les empreses editorials, i la difusió del patrimoni cultural són els àmbits de la cultura que centren la convocatòria. Se subvencionaran aquelles despeses necessàries per a la realització de projectes pertanyents al seu àmbit d’activitat cultural i/o ajuts a la producció de microempreses i professionals o autònoms del sector de la demarcació de Tarragona, amb un màxim de 20.000 euros per subvenció.

D’acord amb el seu pla de mandat, la Diputació vol potenciar la creació, la producció, l’exhibició i l’activitat cultural del sector cultural, per contribuir a fer del territori de la Catalunya Sud una regió diversa i un lloc d’oportunitats professionals en aquest àmbit, que a la vegada pugui revertir en l’oferta de serveis culturals de qualitat a la ciutadania i d’interès per a tot el país.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va destacar durant la presentació de diferents ajuts al sector cultural públic i privat de la demarcació a principis de juny que ‘representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la Covid-19’. Va afegir que ‘a la Diputació escoltem i fem costat a les necessitats d’un sector que més enllà del seu caire productiu, és clau per al desenvolupament de l’esperit crític a escala individual i col·lectiva’. Durant la mateixa presentació el diputat de l’àrea de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, va ressaltar ‘la diversitat d’àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d’ajuts que la Diputació ofereix’.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.