L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha llançat ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet l’accés a 29 museus i monuments

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha llançat ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet accedir de forma il·limitada, durant un any, i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona. Aquesta nova targeta obre les portes de multitud d‘espais emblemàtics del patrimoni cultural que es troben repartits per tot el territori català. Està previst que, pròximament, les persones titulars de l’abonament puguin gaudir d’altres avantatges exclusius, promocions, etcètera.Entre els equipaments que es poden visitar n’hi ha 9 a la demarcació de Girona10 a la de Barcelona8 a la de Tarragona i 2 a la de Lleida.L’abonament es presenta en dues modalitatsindividual (30 euros) o multipersonal (70 euros). En el primer cas, dona dret a la persona titular a accedir gratuïtament i tantes vegades com es vulgui al llarg d’un any a tots aquests espais. Pel que fa a la multipersonal, permet que el titular i fins a un màxim de tres acompanyants -siguin familiars, amics o companys- puguin visitar de forma gratuïta i il·limitada durant un any els 29 museus i equipaments. En el cas de les famílies nombroses, podran accedir tots els membres acreditats.Les persones de 65 anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d’Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de 25 euros en la modalitat individual i 60, en la multipersonal. Per optar a aquest preu reduït caldrà acreditar la condició a qualsevol taquilla. L’abonament ‘De Bat a Bat’ es pot adquirir de manera presencial a les taquilles dels museus, excepte en el cas de tres equipaments, o bé en línia. La targeta, que no implica permanència, s’acompanya d’un desplegable, un mapa que té referenciats els 29 equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. A més, les persones abonades podran gaudir de promocions exclusives.
Cinc portes que conviden a descobrir la cultura’De Bat a Bat’ s’ha presentat avui amb una acció als carrers de Tarragona que vol simbolitzar com l’abonament obrirà i facilitarà l’entrada al patrimoni cultural català. Cinc portes obertes situades a la Plaça de la Font conviden vianants i persones curioses a entrar a una constel·lació d’espais plens d’art, de cultura i d’història. Cinc portes que s’obren a la descoberta, a móns desconeguts, a la cultura… La instal·lació es podrà visitar de 9h a 21h. Cadascuna de les portes simbolitza un tipus d’espai representatiu del patrimoni del país: jaciments, museus, cases museus, castells, i convents i monestirs. Totes tenen imprès un codi QR a través del qual els visitants poden informar-se de tots els equipaments que formen part del patrimoni cultural gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.Les portes estaran en aquest emplaçament de la ciutat fins el diumenge 8 d’agost. Abans s’han pogut veure a Barcelona, Girona, Lleida i Terrassa. En tots els casos, les portes s’han instal·lat en espais emblemàtic de cada ciutat. Des d’aquests indrets, les portes -com l’abonament ‘De Bat a Bat’- han convidat els vianants a endinsar-se en un món d’art, cultura, història i patrimoni.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.