Obre als visitants la “Casa del vermut i el vi” el nou espai d’inspiració enoturística a l’Estació Enològica de Reus

El nou espai està gestionat per l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» i té com a objectiu principal posar en valor la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i destacar el valor patrimonial de l’estació enològica i la importància de la tasca que aquesta ha desenvolupat al llarg del temps.

La «Casa del Vermut i el Vi» és un espai polivalent ubicat a una part de la planta baixa de l’edifici central de l’Estació Enològica, què compleix una funció d’informació turística de la ciutat i de la seva oferta d’activitats a l’entorn del vermut, i que com a principal novetat, es complementa amb un petit muntatge expositiu. En aquest sentit, a l’entrada del passadís que dóna accés a les dependències de la planta baixa, el visitant es troba amb l’àmbit que explica l’origen i funció de l’Estació Enològica, amb fotografies antigues d’aquest equipament, posant en valor la importància arquitectònica i històrica de l’edifici. Seguidament, entrant a l’espai que ocupava originàriament la biblioteca de l’Estaci&oacu te; Enològica, el muntatge expositiu fa referència a la història del «Reus, París, Londres» del S.XVIII, així com a l’origen del vermut de Reus, les vuit marques actuals i la «Ruta del Vermut de Reus».

En aquest àmbit també es realitzarà la recepció i atenció dels visitant, així com les degustacions de producte. Per aquest motiu, el mostrador de recepció i informació als visitants s’ha tematitzat com una barra de bar, complint aquesta funció d’espai de degustació de les diferents marques de vermut de Reus. Els visitants disposen també de 3 taules per poder consultar detalladament la informació rebuda.

El nou centre d’inspiració enoturística «Casa del Vermut i el Vi» segueix el concepte de les «Maison du Vin» que existeixen a França i segueix la tendència dels nous equipaments turístics d’anar més enllà de la seva missió informativa, permetent, entre d’altres, la degustació de producte i l’organització d’activitats relacionades amb el món del vermut i del vi. Es tracta d’obrir al públic un espai informatiu i d’inspiració turística a l’entorn del vermut i el vi que no existia a la ciutat, que també vol ser un nexe d’unió entre el Modernisme i l’Enoturisme.

En aquest sentit, en aquest espai en breu també es promocionaran a nivell expositiu les diferents DO que depenen de la Cambra de Comerç de Reus (DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Catalunya) destacant el paper de Reus com a porta d’entrada als paisatges del vi i km 0 de la descoberta del territori vitivinícola proper a la ciutat. Seguint aquesta línia de col·laboració amb les denominacions d’origen, a la «Casa del Vermut i del Vi» properament també s’hi podran realitzar degustacions de vins

Horaris d’obertura especial per Setmana Santa

La «Casa del Vermut i del Vi» estarà oberta en horaris especials durant aquesta Setmana Santa, obrint al públic dimecres 17, dijous 18 i dissabte 20 d’11:00 h a 14:00 h h i de 17:00 h a 19:00 h. El divendres 19, diumenge 21 i dilluns 22, dies festius, aquest espai romandrà obert als matins, d’11:00 h a 14:00 h.

Després d’aquest dies de vacances l’espai es podrà visitar els divendres i dissabtes d’11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h, i els diumenges i festius d’11:00 h a 14:00 h. L’accés a la «Casa del Vermut i del Vi» és gratuïta.

Propera programació d’activitats

Està previst que la «Casa del Vermut i el Vi» esdevingui també un espai en que s’organitzin diferents activitats al llarg de l’any. En aquest sentit, l’espai és també un espai d’inici d’experiència turística, on properament s’iniciaran les visites guiades a la «Ruta del Modernisme. Reus 1900» que es realitzen tots els dissabtes a les 11:30h. Més endavant s’iniciarà una fase més especialitzada que contempla la realització d’activitats calendaritzades a l’entorn del vi i el vermut, la reserva d’activitats enoturístiques i altres esdeveniments relacionats.

La voluntat de l’Agència «Reus Promoció» és que l’obertura de la «Casa del Vermut i del Vi» contribueixi a:

– Integrar l’oferta turística de Reus i d’enoturisme del territori, orientant i informant als visitants, especialment els interessats en enoturisme, convidant-los a descobrir l’excel·lència del vermut de Reus i els vins de la zona.

– Posar en valor l’estació enològica i el seu valor patrimonial, vinculant-la al relat del «Reus, París, Londres», i integrant la seva visita a la Ruta del Modernisme i la Ruta del Vermut.

– Revaloritzar els productes gastronòmics per afavorir el seu coneixement i la seva comercialització esdevenint un aparador de la marca «Vermut de Reus», i un espai de degustació de producte.

– Posicionar Reus en relació al vermut i el vi, associant la imatge de la ciutat a productes gastronòmics de qualitat, i reforçant el paper de Reus com a porta d’entrada als territoris del vi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.