Onze instituts i vint empreses del territori participaran a la 3a Fira de l’FP Dual de la Cambra de Reus

La Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de la Cámara de España, el Fons Social Europeu i la Fundació Bertelsmann, organitza el dimarts 4 de maig la tercera edició de la FIRA D’FP DUAL, la gran trobada de tots els actors que treballen per fer possible aquesta modalitat formativa de present i -sobre tot- de futur. El certamen s’organitza en format virtual atenent les restriccions que imposa la pandèmia, però aquest fet no serà un obstacle per aconseguir que el visitant conegui i reconegui, de manera àgil, diverses realitats vinculades a l’FP DUAL, amb un programa paral·lel d’activitats que permet establir una relació directa entre totes les parts implicades.

Hi seran presents, amb el seu propi estand virtual, onze instituts representant a totes les comarques que formen part del territori de la corporació i també vint empreses que disposaran del seu espai per presentar la seva activitat en aquest àmbit.  També hi seran presents, per descobrir-nos les línies estratègiques que segueixen en la promoció de l’FP DUAL, els Departaments d’Ensenyament del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Pel que fa al programa paral·lel d’activitats el visitant podrà assistir a les sessions “Com incentivar a les Pimes a fer Dual” per sensibilitzar a les empreses sobre el potencial d’aquesta modalitat formativa; “Que faig? Doncs….Faig Dual!” per orientar a alumnes i escoles cap a l’FP Dual; la taula rodona que permetrà conèixer diversos casos d’èxit amb el testimoni d’alumnes dels instituts participants; i, finalment, la sessió pràctica “Com comunicar eficaçment l’FP Dual des dels centres educatius” amb estratègies per millorar la comunicació en aquest àmbit.

El President de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha destacat la importància de la convocatòria a l’hora de posar en valor l’FP DUAL i, de manera ben especial, als seus protagonistes. Pel President de la corporació “el més enriquidor d’aquesta experiència és comprovar com el compromís amb l’FP DUAL que ha liderat la Cambra de Comerç, amb la complicitat d’altres actors entusiastes com la Fundació Bertelsmann, es materialitza en convocatòries on podem veure clarament els innegables avantatges d’aquesta modalitat formativa”.

Per la seva part en Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, ha assenyalat: “En aquest esdeveniment constatem la necessitat de seguir impulsant aquest model per dinamitzar l’ocupació juvenil i la competitivitat de les nostres empreses. Gràcies a la col·laboració d’organismes com la Cambra de Reus, facilitem a les pimes i gremis del territori la incorporació i formació d’aprenents per garantir una millor inserció laboral”.

Les inscripcions per participar a la fira, que es realitzarà en horari de matí, es poden formalitzar a la pàgina web de la Cambra www.cambrareus.org.

Sobre la Fundació Bertelsmann

Des de fa més de 25 anys, la Fundació Bertelsmann treballa a Espanya impulsant el canvi social per a contribuir a la construcció d’una societat sostenible. Des de 2014, i sota el lema “Per l’ocupació juvenil”, impulsa una orientació professional coordinada i una FP Dual de qualitat.

Juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, la Fundació Bertelsmann ha constituït l’Alianza para a la FP Dual, una xarxa estatal que compta amb més de 1.400 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la difusió i el desenvolupament d’una FP Dual de qualitat a Espanya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.