‘Operació Aigua’ a Cambrils

La plaça de l’Ajuntament de Cambrils acull l’exposició “Operació Aigua” de Comaigua (companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi i al Baix Camp), amb el suport del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils.  

L’exposició s’emmarca dins del context actual de situació per sequera apostant per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social. El consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora i pugui arribar al màxim nombre de persones. 

La instal·lació, que es podrà visitar fins el 4 de desembre, reflexiona sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer-ne un ús sostenible. Posteriorment, l’exposició itinerant es traslladarà a l’Escola Marinada, que ja està treballant aquesta temàtica amb el seu alumnat.  

“Operació Aigua” explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. L’exposició es divideix en quatre blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.  

Com a dades destacades, es mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües.  

Aquesta l’exposició està dirigida al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. Per aquest motiu, també s’ha preparat un joc d’investigació per les escoles en què els i les alumnes  participants es converteixen en científics que han de cercar les causes que han provocat la mort dels peixos.  

La investigació, guiada per monitors els dies convinguts amb els centres educatius, porta a l’alumnat a descobrir algunes de les dades més destacades dels diferents àmbits de l’exposició, posant el focus en les mesures que poden prendre en l’àmbit personal.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.