El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull una exposició amb pintures d’Emili Ametller i escultures de Xavi Solé

La mostra està formada per una cinquantena d’obres creades a partir de l’atzar i el joc i convida l’espectador a votar aquella que més li agradi

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull l’exposició ‘Jugant amb l’atzar’ dels artistes Xavi Solé i Emili Ametller. La mostra està formada per 15 pintures acríliques sobre tela o fusta majoritàriament en blancs i grisos i per una trentena d’objectes tridimensionals. El diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, ha inaugurat l’exposició aquest dijous durant un acte que també ha comptat amb la presència dels dos artistes, de la regidora de Cultura i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caellas, i de l’alcaldessa d’Ulldemolins, Misericòrdia Montlleó.

Les obres que conformen l’exposició ‘Jugant amb l’atzar’ tenen en comú que són el resultat d’un joc de l’artista amb l’atzar. En el cas de les pintures, Emili Ametller juga a començar cada obra abocant-hi pintura i, segons la taca resultant, s’inspira i crea. Per la seva banda, Xavi Solé realitza escultures o andròmines (com ell les anomena) a partir d’objectes que troba casualment a la natura i a contenidors urbans. Però ‘Jugant amb l’atzar’ també convida a l’espectador a jugar i a convertir-se en subjecte actiu de l’acció creativa durant la seva visita a l’exposició. Això esdevé possible gràcies a la instal·lació d’una urna a l’espai expositiu perquè l’assistent hi pugui dipositar una papereta a dins, votant l’obra que més li agradi.

 

La mostra d’aquests dos artistes es podrà visitar al Palau Bofarull de la Diputació a Reus (c/Llovera, 15) de dimarts a dissabte d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores fins al fins al proper 22 de juliol. L’accés és gratuït.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.