Palmarès del primer concurs de pintura mural de Salou

El primer Concurs de pintura mural Salou 2023 ja té guanyadors. L’autor gironí Eduard Sacrest Soy pintarà l’obra “Buscar” al mur de l’edifici Rits. I l’artista madrileny, afincat a València, Borja Fernández Gramage crearà, per la seva banda, dos murals, un al mur de l’Edifici “Els Triangles”, i l’altre al mur del passeig Jaume I, aquest darrer, sota el títol “Vacaciones geométricas”.

L’alcalde de SalouPere Granados, destaca la gran qualitat dels murals guanyadors i defensa l’street art “com a element cultural modern, que promou l’expressió d’idees i ens atorga identitat”. Així mateix, afegeix que “avui en dia l’art no només es pot admirar en museus i galeries, sinó també a les vies urbanes, apropant el talent a la ciutadania”.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Culturals, Julia Gómez, posa en valor la creativitat dels joves artistes “que troben en aquesta fórmula urbana una via de comunicació amb el món contemporani impactant i molt atractiva”.

La regidora de Joventut, Noelia Izquierdo, posa de manifest “la part reivindicativa de l’art urbà i recorda que en molts països europeus aquesta forma d’expressió artística és molt comuna i està molt arrelada”.

La deliberació va tenir lloc el passat divendres, 21 de juliol, i el jurat el va presidir l’alcalde, Pere Granados. La regidora de Joventut, Noelia Izquierdo, va actuar com a secretària. A més, el jurat el van formar la regidora de Cultura, Julia Gómez; el tècnic de Cultura, Festes, Infància i Joventut, Salvador Mimbrera; la promotora d’activitats, Ruth Fumadó; Manuel Rivas Zaballos, cap del Departament Visual i plástica de l’Institut Jaume I; i Josep Prous, president de l’Associació Art Club Salou. Tots els membres van escollir les obres guanyadores per unanimitat.

Els premis consisteixen en una dotació, en metàl·lic, de 1.200 euros per paret pintada.

El concurs ha estat organitzat per l’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Joventut i l’àrea de Serveis Culturals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.