Ruta nocturna astronòmica a Vilaverd

La regidoria de joventut de l’Ajuntament de Vilaverd ha organitzat una activitat que combina la introducció a l’astronomia i un recorregut naturalista nocturn. Es realitzarà una passejada on es parlarà de les diferents espècies de rapinyaires nocturns presents en el territori així com dels ratpenats i altres espècies de fauna salvatge que es poden trobar durant la nit. Un cop allunyats de la contaminació lumínica, amb l’ajut d’un punter làser aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions presents en el cel i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades. Durant l’activitat s’anirà parlant sobre els diferents objectes presents a l’Univers i resoldran dubtes i preguntes que puguin anar sorgint.

El diumenge 13 d’agost a les 20 h de la Plaça de la bàscula es farà la sortida dels cotxes fins a Rojalons. Un cop allà les persones iniciaran el recorregut per arribar al Pla de les Garrigues. Després de sopar, l’Alexandre Bonanit, de l’Associació Bocafoscant farà una explicació introductòria de l’astronomia i l’entorn natural.

Per participar en l’activitat cal inscriure’s a través del següent enllaç, omplint el formulari https://ja.cat/passejadanocturnavil23 Places limitades. L’activitat és organitzada per l’Ajuntament de Vilaverd amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.