Pàndols per Ester Borràs Giol

Pàndols

Per moure’s per Pàndols ens caldrà sentit de l’orientació, ja que la diversitat de pistes i senderons faran que acabem en un lloc o en un altre. Aquest cop el nostre objectiu és anar des de Pinell de Brai fins dalt a la Cota 705 i el Monument a la Pau i tornar, si pot ser fent una excursió circular. Hi ha un parell de PR i encara queda alguna pintada de la Marxa dels Espantarrucs, però no hi podem confiar al cent per cent. Hem de tenir en compte que, sigui quin sigui l’itinerari, el desnivell no baixarà dels 600 m.

Sortim del costat del celler modernista de Pinell de Brai, creuem la carretera i agafem un camí de terra que hi ha a l’altra banda. En una bifurcació, continuem cap a l’esquerra, enfilant-nos una mica. Al cap d’una estona veurem una primera marca de color blau i en forma de ferradura, de la Marxa dels Espantarrucs. Seguim cap a l’esquerra: les marques ens porten al llit del barranc de Pàndols i a la carretera, que creuem per sota.

Pugem a la carretera i agafem una pista que surt a mà dreta. El deixem per agafar un senderó marcat amb una fita que ens portarà davant un camp d’ametllers. Seguim per la pista, passant pel costat d’un racó ple de guixos i argiles de colors. Anem pujant, passem per davant d’un mas restaurat força gran i continuem per la pista fins que arribem a una zona que es veu neta i amb algun camp recuperat. Continuem pel camí, que va canviant de direcció diverses vegades. Després de passar un tram de guixos arribem a una bifurcació.

Naturalment anirem en direcció nord, cap a la paret de Pàndols: som a l’anomenat Camí de les Portelles. Continuem per pista fins que arribem en una mena de replà. Hi ha una fita ben vistosa que ens marca el sender que agafarem tot seguit. Atenció perquè puja fort, però val la pena, ja que ens permetrà arribar fins a la Cova de l’Algar i, tot seguit, enllaçar amb el GR 171. Seguim cap a la dreta i al cap de poc deixem el GR per seguir les ferradures de l’Espantarrucs. Per la cresta arribarem fins a la Cota 705 i el Monument a la Pau.

Baixarem del Monument a la Pau per la pista cimentada fins a trobar un sender a mà dreta que ens portarà cap a l’ermita de Santa Magdalena i la seva font. Continuem camí avall i poc després trobem una cruïlla amb un pal indicador. Girem cap a la dreta per agafar aquest nou sender, amb les marques grogues i blanques del PR-C 27, que ens portarà fàcilment fins a Pinell de Brai.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.