Parc Central celebra el primer festival per als pacients d’Alzheimer a la demarcació

Parc Central celebra amb èxit “Un dia per recordar”, el primer festival per als pacients d’Alzheimer a la demarcació de Tarragona que ha congregat més de 100 persones a la seva primera edició.
L’esdeveniment, que s’ha celebrat durant el Dia Mundial de l’Alzheimer, ha comptat amb la presència de la Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès; l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, al Centre Terapèutic de l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius Reus i Baix Camp. També han assistit les famílies i cuidadors de les persones que pateixen aquesta demència i que la viuen de prop diàriament.
La jornada, que s’ha iniciat a les 10 h i s’ha estès fins a les 12 h, ha inclòs un esmorzar i un conjunt d’activitats, així com actuacions musicals. Totes les propostes han estat enfocades i dissenyades per al benestar dels pacients. El gerent de Parc Central, Francisco Lambea, subratlla que la música és un reconegut estimulador d’emocions, especialment davant de demències com l’Alzheimer. Per això, s’ha confeccionat un programa en què s’ha cuidat fins al més mínim detall en benefici dels pacients, de forma directa, i de les seves famílies de forma indirecta”.
Lambea ha volgut agrair públicament la tasca que desenvolupa l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius Reus i Baix Camp, com a entitat de referència a la demarcació, i ha destacat “el seu esforç diari per desenvolupar activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen un trastorn neurocognitiu, dels seus familiars i cuidadors”.
En paraules de la presidenta de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius Reus i Baix Camp, Misericòrdia Sánchez García: “Fa més de vint anys que s’estan implementant teràpies no farmacològiques amb uns resultats espectaculars i tot i que la malaltia encara no té cura, gràcies a aquestes teràpies sí que hi ha casos concrets en què s’aconsegueix endarrerir els efectes dels trastorns neurocognitius. Agrair de cor la iniciativa de Parc Central perquè activitats com aquesta i el gest generós cap a les persones que pateixen la malaltia,
com ha estat organitzar aquest primer festival, ens ajuda a visualitzar la tasca que duem a terme i alhora ens encoratja a seguir endavant perquè sentim l’escalf que ens aporta formar part de projectes tan bonics i necessaris com aquest”.
Els assistents han pogut gaudir d’un matí festiu que ha inclòs el lliurament de polseres, barrets i samarretes per al record. L’objectiu de Parc Central com a organitzador d’“Un dia per recordar” és visibilitzar les necessitats afectives dels pacients d’Alzheimer i oferir-los una jornada lúdica i solidària juntament amb els seus éssers estimats.
Cal recordar que aquest festival és una de les accions que el centre comercial ha dut a terme per al Dia Mundial de l’Alzheimer en paral·lel amb la campanya de sensibilització “Imagina’t quedar-te en blanc”. A través d’aquesta campanya, posada en marxa als canals de comunicació online i offline de Parc Central i que inclou missatges que conviden a reflexionar sobre aquesta malaltia, es preveu arribar a més de 150.000 persones en una setmana per tal de conscienciar sobre la importància de la detecció, la prevenció i la investigació d’aquesta demència.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.