El Pavelló Olímpic Municipal renova els marcadors amb pantalles led homologades de darrera generació

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure, a tret a concurs públic el contracte per al subminnistrament, muntatge i posada en funcionament de dos nous videomarcadors esportius per al Pavelló Olímpic Municipal. Els nous elements, amb tecnologia led i amb 14 m2 de superfíce, hauran d’estar dotat de programari homologat per als principals esports —basquet, handbol, bolei, hoquei, etc…— i preparats per a l’adaptació a futurs canvis normatius. El contracte surt a licitació per un import de 132.498,16 euros, IVA inclòs.

Els actuals marcadors són els originals de l’any 1992, quan el pavelló es va construir amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, quan Reus va ser Subseu Olímpica en Hoquei patins.

Jordi Cervera, regidor d’Esports, afirma que “després de 25 anys, el Pavelló Olímpic Municipal requereix d’una renovació dels marcadors per mantenir l’alta qualitat de l’equipament i poder continuar organitzant esdeveniments esportius de primera magnitud”.

Les noves pantalles led són el relleu generacional dels marcadors tradicionals. Més enllà de la funció informativa sobre el joc, els nous dispositius milloren l’experiència dels espectadors, ja que permeten oferir retransmissions en directe, la repetició de les jugades més espectaculars o polèmiques, així com informació de tot tipus a temps real. Igualment, permeten projectar anuncis o concursos en directe, entre una gran varietat d’iniciatives vinculades tant a esdeveniments esportius com no esportiu.

El projecte d’instal·lació de les pantalles s’executarà en dues fases, per tal de no entorpir l’activitat del pavelló. El contracte que ara surt a concurs correspon a la fase dos, que s’executarà quan hagi acabat la primera, la de subministrament i instal·lació de la xarxa de cablejat de fibra òptica i connexions entre la pista i el control intern.

El subministrament i muntatge dels videomarcadors haurà d’incloure, entre altres, les pantalles led de darrera generació, amb funcions de marcador electrònic multiesportiu oficial; el sistema de control remot, que permet la gestió de continguts (imatges, vídeos, llistes de reproducció, etc) de la pantalla; l’estructura de suport per a la instal·lació de la pantalla; el software de control i reproducció de vídeo per a l’ús d’aplicacions comuns a les pantalles de LED (imatges, vídeos, presentacions, etc); el software esportiu, específicament dissenyat per la utilització de la pantalla led com marcador electrònic esportiu, i que permet que, amb un únic software, es pugui disposar de diferents marcadors segons la disciplina esportiva, lloc que integra layouts per diversos esports; i una consola, que permet controlar tots els paràmetres de joc per una sola persona (jutge àrbitre).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.