El periodista Xavier Graset, pregoner de la Festa Major de Sant Pere

El periodista Xavier Graset, pregoner de la Festa Major de Sant Pere

 

El periodista Xavier Graset i Forasté serà l’encarregat de llegir el pregó de la Festa Major de Sant Pere d’enguany, en un acte que es farà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus el diumenge, 24 de juny, a les 20:00h. El pregoner encendrà tot seguit la primera tronada de la Festa Major.

Xavier Graset (Vila-seca 1963), llicènciat en Ciències de la Comunicació i la Informació per la UAB. Premi Nacional de Comunicació 2015. Dirigeix i presenta (des del 2015) el programa Més324 (Canal 324 i TV3). Va dirigir L’Oracle a Catalunya Ràdio (2006-2015), premi RAC al millor programa de ràdio 2009. Hi presenta també el programa sobre valors “Líquids”, premi Proteus d’Ètica 2013. Va ser durant set anys corresponsal a Madrid de Catalunya Ràdio, emissora on a més també ha estat sots-director d’El matí de Catalunya Ràdio, i on ha realitzat els programes “El món s’acaba”, “Tot Gira” i “De 4 a 7”.

Va començar treballant a Ràdio Salou/Ràdio Reus SER l’any 1981. També ha col·laborat amb Andreu Buenafuente als “Sense Títol” a TV3, ha presentat “12 punts” i “Artèria 33″i també ha col·laborat a “El Club”, entre d’altres programes.

Soci fundador de Canal Reus TV, on hi ha presentat els programes Etiqueta negra, Situacions extraordinàries i Taules d’Economia, i les gales dels premis Imprescindibles de Reus. Ha col·laborat en premsa escrita, entre d’altres, a El Pont de Fusta, Catalunya Sud, El Periódico, Metro, El Temps, i actualment a El PuntAVUI, Nació Digital, NW Revista de Reus i Diari de Tarragona.

Graset també té un llarg recorregut com actor de teatre, amb “La Tramoia” de Vila-seca, amb qui ha representant “La cantant calba”, “Tafalitats”, “Aigües encantades”, “La dama del mar”, “Així és si us ho sembla”, “L’esquella de la torratxa”. Ha participat al muntatge “El mort” del CAER, i sota la direcció de Francesc Cerro ha interpretat “Sobre els danys del tabac i les ostres” d’Anton Txèkhov,(representat al Teatre lliure i La Villarroel, entre d’altres) i “Novel.la en nou cartes” de Fiodor Dostoievski. Ha sigut membre de la Comissió artística del Teatre Bartrina. I modera els col.loquis teatrals del Teatre Lliure i del festival Grec de Barcelona.

Finalment, Graset també ha publicat diversos llibres, l’últim dels quals, “Bon Vent”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.