Persones amb baixa visió Teixidó

Persones amb baixa visió Teixidó

Per a gairebé un milió de persones a Espanya, tasques tan quotidianes com mirar les etiquetes dels productes mentre fan la compra, llegir el diari cada dia o reconèixer cares conegudes a proximitat, limiten la seva autonomia pel sol fet de no poder realitzar-les. Aquesta xifra podria triplicar-se en 2050, en part a causa de l’envelliment de la població.

Es considera que una persona pateix baixa visió quan, tot i portar una correcció òptica adequada, la seva agudesa visual és igual o inferior al 40% o té un camp visual inferior a 20 graus. Per fer-nos una idea, és com mirar a través d’un cap d’agulla.

Aquesta pèrdua de visió té el seu origen en diferents malalties que afecten el nervi òptic o la retina, manifestant-se amb pèrdues en el centre o la perifèria de l’ull. La degeneració macular, glaucoma, retinopatia diabètica i retinosi pigmentària, són algunes de les patologies més comunes que lacausen.

Quan l’oftalmòleg ho ha intentat tot per rescatar la vista d’una persona, tant amb una adequada correcció d’ulleres com quirúrgicament o farmacològicament , i no millora, els experts en baixa visió s’encarreguen de potenciar aquesta resta de visió que queda i recuperar, mitjançant ajudes visuals i rehabilitació, bona part de la seva autonomia.

Les noves tecnologies permeten l’arribada al mercat de nous dispositius que transformen el text a veu, mitjançant l’escaneig de text escrit en superfícies com paper on pantalles.

L’aparell, que pot llegir textos, reconèixer cares i identificar productes, convertint la informació visual en informació d’àudio a temps real a través d’un sistema que es compon d’una unitat portàtil i una càmera. Gràcies a la incorporació d’aquests aparells, a Òptica Teixidó podem realitzar demostracions, deixant que els usuaris manipulin i facin seva aquesta tecnologia, amb l’objectiu d’adaptar tot aparell d’ajuda a les necessitats i habilitats de cada persona.

Una ajuda que es complementa amb rehabilitació visual, necessària per aprendre a realitzar les activitats del dia a dia d’una nova manera, tot utilitzant correctament les ajudes incorporades.

Per a rebre més informació, trobareu sempre disponible a l’equip d’Òptica Teixidó per resoldre qualsevol dubte o traslladar-vos els recursos i atenció necessaris. Ens podeu escriure a info@opticateixido.com o visitar-nos a qualsevol dels nostres centres de Reus, Valls, Tarragona i Sant Pere i Sant Pau.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.