El pianista Antoni Tolmos presenta el seu últim disc ‘Energy’ a l’escenari de La Cripta de Cambrils

El pianista Antoni Tolmos presenta el seu últim disc 'Energy' a l'escenari de La Cripta de Cambrils


L’artista lleidatà celebra 18 anys de trajectòria musical amb nou disc enregistrat a Itàlia 

El pianista lleidatà Antoni Tolmos actuarà a La Cripta de Cambrils el proper diumenge 25 de març a la tarda en el marc de la nova programació cultural del municipi. De fet, el compositor visita per primer cop el municipi del Baix Camp celebrant 18 anys de carrera amb el llançament del seu desè disc: “Energy” enregistrat als estudis Oficcina Sonora de Florència.

“Energy” manté la línia intimista del seu anterior disc “The new age piano album” -enregistrat a Londres el 2013- amb sons que cerquen la reflexió i la connexió emocional “No és tan important que agradi la meva música, sinó que la gent s’agradi a ella mateixa quan l’escolta”,assegura.

Aquest canvi de punt de vista que situa el protagonisme en l’oient i no en el lluïment del compositor, té molt a veure amb l’objectiu que persegueix en els seus projectes. D’aquí que en sorgeixi una música gairebé hipnòtica, que no centra l’atenció en el piano sinó que convida a la introspecció. Es tracta d’un experiment permanent que Tolmos fa amb l’oient. “Els meus concerts sempre són diferents perquè qui es troba al públic sempre està en un moment diferent encara que escolti la mateixa música. De fet no és el que jo toco sinó el que l’altre escolta i sent d’ell mateix”.

A banda de composar, Tolmos és Coach Professional Certificat especialitzat en rendiment artístic. De la combinació dels diferents talents n’emergeix una manera nova d’entendre la música: des de la seva potencialitat comunicativa i de connexió amb qui se situa a l’altra banda de l’escenari. És per aquest motiu que en els seus concerts Tolmos parla amb el públic entre peça i peça i el convida a endinsar-se en la següent, predisposant-lo a un viatge interior a través de la seva música.

“Cal provocar que la gent s’aturi, tenim la necessitat de buscar espais de silenci per escoltar-nos. La meva música és de fet, una excusa per comunicar-me amb el món, per traspassar els murs de cadascú amb ell mateix”, 
explica.

El disc va proposant diferents reptes a l’oient. S’inicia amb el tema “Like a bird”. Un ritme de piano obstinat amb una melodia clara i senzilla que va caminant i creant una atmòsfera propera al new age. Aquest tema és l’eix central del primer vídeoclip de promoció enregistrat a la primavera en un espai natural de la Noguera, narra la sensació de convertir-se en un ocell i poder volar lliurement.

Tolmos ha mostrat diferents vessants estilístiques que han caminat per colors clàssics, jazzístics i de noves músiques sense perdre mai el seu segell personal i en aquesta nova aventura, torna a rubricar aquest treball amb nom propi, amb una fusió d’estils, des de la clàssica més pura fins a les noves músiques i el new age.

Totes les obres del disc Energy mantenen el so net i càlid al que el pianista lleidatà ens té acostumats en els seus treballs discogràfics.

 

El pianista Antoni Tolmos presenta el seu últim disc 'Energy' a l'escenari de La Cripta de Cambrils


L”ENERGY” del concert arriba a Cambrils

Com és habitual Antoni Tolmos presenta el seu nou treball en format de concert. El proper diumenge 25 de març a les 19.30h Tolmos puja a l’escenari acompanyat del seu piano de cua, de projeccions multimèdia i amb una il·luminació força intimista. Al llarg del concert, el pianista intervé també fent comentaris sobre les seves obres, les emocions i de quina manera la música serveix com a connexió emocional. El públic assistent entra en un espai contemplatiu on el silenci adquireix una gran importància, ja que Antoni Tolmos proposa no fer aplaudiments entre obres reservant-los únicament pel final del concert.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.