Planet Reus, el programa d’activitats per infant i joves

Planet Reus, el programa d'activitats per infant i joves

L’Ajuntament de Reus ha presentat les activitats d’estiu per a infants i joves 2020 del programa Planet Estiu

Les regidories d’Educació i de Salut i Ciutadania, des de l’àrea de Joventut, han presentat l’oferta d’activitat de lleure que s’ha preparat des de l’Ajuntament de Reus per als infants i joves de la ciutat. La voluntat del consistori és que després de la crisi sanitària generada per la COVID19 els infants i jov es puguin recuperar la normalitat per divertir-se, relacionar-se socialment amb altres joves, aprendre coses noves i conviure amb els nous hàbits i costums necessaris després de la pandèmia.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha manifestat que “el més important és que la vida continua i que els nostres infants i joves l’han de continuar vivint de la mateixa manera enèrgica, positiva, alegre i divertida” i ha afegit que “des de l’administració, nosaltres ho hem de facilitar perquè pugui continuar sent així, però d’una manera segura i donant els elements i pautes per tal que ho puguin fer i ho sàpiguen fer”.

Des del Casal de Joves la Palma dins el programa PLANET REUS s’ha programat una àmplia oferta d’activitats d’estiu d’oci i lleure saludable per a joves de 12 a 20 anys per tal de que puguin gaudir d’activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut i de l’entorn.

El Planet Estiu 2020 és un programa transversal que es lidera des de la Regidoria de Salut i Ciutadania, amb el que es treballa de manera coordinada amb els departaments de Joventut, Esports, Benestar Social, Participació, Bon Govern i Serveis Generals, i també Educació de l’Ajuntament de Reus, a banda d’una xarxa d’entitats de la ciutat. Cada una d’aquestes regidories dona suport o organitza diferents activitats d’estiu.

Té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació. 

Per tant en aquests moments es reivindiquen els espais de lleure com a espais educatius imprescindibles i més necessaris que mai. Des del departament de Joventut de l’Ajuntament se sumen a la campanya de la Generalitat de Catalunya #DretALleure amb les premisses de diversió, seguretat i universalitat.

S’ha duplicat l’oferta d’activitats d’anys anteriors, s’ha ampliat el calendari per poder oferir activitats fins el 17 d’agost, s’han diversificat els espais on realitzar les activitats per arribar a tots els joves de la ciutat i es compta amb la col·laboració de més de 9 entitats de la ciutat per a la realització d’aquestes activitats. L’oferta d’activitats és pràcticament tota gratuïta per facilitar l’accés a tots els joves. 

El format de les activitats serà presencial i segura. Les activitats de Planet Estiu seguiran el protocol i les guies de prevenció i seguretat elaborades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

S’ofereixen en definitiva més de 50 activitats gratuïtes que tenen diferents temàtiques i formats. Algunes activitats són setmanals intensives i d’altres són puntuals d’un dia o de diversos dies a la setmana o al mes. Els joves poden aprendre des de com crear-se el seu canal de youtube, a fer rap, màgia , cosmètica natural, cuina, costura o a resoldre un misteri al museu.

Les inscripcions comencen el proper dimecres 17 de juny i es podran fer de manera presencial, per telèfon o online. Les activitats es divideixen en quatre blocs: activitats formatives, activitats d’oci i lleure, esportives i vespres temàtics.

Estiu enriquit

Des de la regidoria d’Educació i amb la voluntat de poder oferir més oportunitats educatives als infants de Reus, durant l’estiu 2020 es volen promoure casals per a infants de 6 a 14 anys, amb un caire educatiu, social i lúdic i amb temàtiques específiques de diferents àmbits. Aquesta és una mesura complementària per tal de pal·liar les conseqüències tant a nivell relacional com d’aprenentatges que la pandèmia del COVID19 ha produït en l’aprenentatge dels infants.

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “aquesta dificultat s’ha vist agreujada en poblacions de risc d’exclusió social, fet que ha eixamplat la bretxa entre diferents tipologies familiars i els casals d’estiu són mecanismes per apropar-nos a la igualació d’oportunitats educatives”.

Des de la regidoria d’Educació es prepara el programa un “Estiu enriquit” amb l’objectiu de 10 casals temàtics, en escoles de la ciutat, i repartits en els diferents setmanes dels mesos de juliol i agost. Tindran 30 places cada un i cada setmana, i el preu estarà tarifat en funció de criteris d’inclusió social.

Les inscripcions s’hauran de fer a través de l’OME (presencialment amb cita prèvia, per correu electrònic o telemàticament), a partir del 22 de juny.

També s’ofertaran propostes que provenen, a través de la convocatòria de subvencions per al foment de l’organització de casals d’estiu, generalment provinents de les AMPA i entitats de lleure, i que finalitza el proper 19 de juny. I, finalment, també hi haurà les propostes que provenen de les entitats que demanen els usos socials de les escoles i que ofertaran casals, activitats esportives, tallers i altres activitats.

Des d’Educació es coordina un cercador d’activitats d’estiu que romandrà obert en tot moment per acollir i difondre les activitats d’estiu programades per les entitats de Reus i que es facin arribar telemàticament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.