La Bandera Blava onejarà un estiu més a les platges de l’Hospitalet de l’Infant

La Bandera Blava onejarà un estiu més a les platges de l'Hospitalet de l'Infant

Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i el port esportiu ha renovat el distintiu de prestigi internacional: la Bandera Blava; i el Sender litoral del Jonquet ha tornat a rebre el guardó de Sender Blau

Les platges de l’Arenal, el Torn i la Punta del Riu, i també el Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, han obtingut la Bandera Blava 2020. Es tracta d’un distintiu que atorga anualment un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

El jurat internacional Bandera Blava 2020, format per organismes com l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), ha distingit un total de 589 platges a Espanya. La Comunitat Valenciana lidera el nombre de platges amb Bandera Blava, amb 134; seguida de Galícia, amb 107; Andalusia, amb 100; Catalunya, amb 95; Canàries, amb 51; Balears, amb 38; i Múrcia, amb 26. La demarcació de Tarragona acumula 41 banderes blaves: 32 de la Costa Daurada i 9 de les Terres de l’Ebre, dues menys que l’any passat.

La classificació pel que fa al nombre de ports guardonats (98 a tot Espanya) l’encapçala Catalunya, amb 23. Entre aquests, hi ha el del port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, que ha revalidat un any més la seva Bandera Blava, igual que els altres cinc ports que han tornat a rebre aquest reconeixement a la demarcació de Tarragona: el Port Segur de Calafell, CN Cambrils, CN Salou, PD L’Hospitalet de l’Infant, CN L’Ametlla de Mar y CN L’Ampolla

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, «tenint en compte els criteris cada vegada més selectius i els efectes del temporal Glòria». «El repte és mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19. Cal tenir present que la Bandera Blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local”, ha dit la mateixa regidora.

El Sender Litoral del Jonquet rep el guardó de Sender Blau

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obtingut novament el guardó de Sender Blau pel Sender Litoral del Jonquet. És un distintiu de qualitat que atorga l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d’uns criteris de qualitat que garanteixen la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d’ús per als visitants, i una gestió integrada i coherent dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el patrimoni litoral.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.