La Polar Gran Fondo La Mussara, la cursa ciclista que mou 16.000 persones, es queda a Reus fins el 2019

L’Ajuntament de Reus i l’empresa Win Bike Events, organitzadora de la marxa ciclista Polar Gran Fondo La Mussara, han signat un acord de col·laboració per tal que l’esdeveniment ciclista tingui seu a Reus durant les properes edicions, fins el 2019. La Polar Gran Fondo és un esdeveniment ciclista que mou unes 16.500 persones, el 80% dels quals procedeixen de fora de la província de Tarragona, sobretot de la resta de Catalunya i també de l’estat i de l’estranger. La cursa compta amb 7.278 inscrits a la cursa, als quals cal sumar-hi uns 9.000 acompanyants i unes 250 persones entre proveïdors, patrocinadors, col·laboradors i equip organitzatiu.

La 4a edició del marxa de cicloturisme té lloc aquest diumenge, 21 de maig, amb sortida i arribada a Reus. Donada la gran assistència de participants, l’organització ja preveu la recollida de dorsals des d’aquest divendres, amb la qual cosa, molts ciclistes i acompanyants aprofiten la cursa per fer una sortida de cap de setmana.

En aquest sentit, la cursa contribueix a la dinamització econòmica de la ciutat i del territori ja que genera ingressos en els sectors comercial, de restauració i hostaleria, entre d’altres. El retorn directe per 16.528 persones es calcula en 3.132.056 euros sumats als aproximadament 70.000 euros de despesa que l’organització de l’esdeveniment té previst realitzar en la contractació de serveis a proveïdors de la ciutat com càtering i pastisseries, vehicles, alimentació i publicitat, entre d’altres serveis.

Igualment, la imatge de la ciutat es veurà reforçada amb la campanya de comunicació de l’esdeveniment, que té una repercussió a nivell estatal i un retorn mediàtic en els principals mitjans de comunicació.

La signatura de l’acord estable de col·laboració s’emmarca en la política de projecció de la ciutat que porta a terme l’Ajuntament de Reus per tal de fomentar la realització d’activitats a la ciutat de caire esportiu, cultural i econòmic que beneficien alhora el conjunt de la població i el sectors directament relacionats.

La col·laboració de l’Ajuntament es concreta amb la cessió dels vestuaris del Pavelló Olímpic Municipal i de les instal·lacions de firaReus; el servei de control del trànsit de la Guàrdia Urbana, així com entrades gratuïtes al Gaudí Centre i a l’Institut Pere Mata durant el cap de setmana per a tots els participants.

Polar Gran Fondo La Mussara
La Polar Gran Fondo La Mussara, és una marxa cicloturista de caràcter no competitiu que discorre per les carreteres de la província de Tarragona amb Reus com a punt de partida i arribada. La sortida és el diumenge 21 de maig a les 7:30h des de les instal·lacions de firaReus.

La prova presenta dues distàncies per adaptar-se a les condicions de ciclistes amateurs i de tots els nivells. Així, les dues modalitats són: Gran Fondo, amb un recorregut de 189km i 3.200m de desnivell positiu; i Mig Fondo, amb 97km i 1.600m de desnivell positiu.

Les inscripcions a la prova es tanquen quan s’assoleixen els 4.500 participants per a la modalitat de Gran Fondo i els 2.500 participants per al Mig Fondo.

Afectacions al trànsit
Segons informa el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, aquest diumenge, 21 de maig, hi haurà diverses afectacions al trànsit amb motiu de la marxa ciclista, amb sortida i arribada davant de l’Edifici Tecnoparc, al carrer de l’Argentina. Els participants de la Gran Fondo sortiran a les 7:30h, i els de la Mig Fondo, a les 8:30h. L’organització tancarà l’arribada a les 18:45h.

El recorregut de sortida passa per les avingudes de Bellissens, de Sant Bernat Calbó, dels Països Catalans i de Falset. L’itinerari de tornada passa per les avingudes de Falset, del Comerç, de l’Onze de setembre, les rondes, l’avinguda de Tarragona i el carrer de l’Argentina.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.