Premi per a la Llotja de Reus

La Llotja de Reus ha rebut aquest dissabte el Premi al Més Amic de Reus 2022 que atorga el Centre d’Amics de Reus. Es tracta de la 38à edició d’aquests guardons, que reconeixen persones i entitats que tenen una trajectòria rellevant i que treballen per la ciutat. El Centre d’Amics de Reus ha distingit enguany la Llotja de Reus, la institució més antiga de la ciutat, amb 714 anys de trajectòria, i actual gestora del Mercat dels Dilluns.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha recollit el guardó i ha agraït al Centre d’Amics de Reus aquest reconeixement, que se suma a altres distincions com la Medalla d’Or de la Ciutat o la Creu de Sant Jordi.

Per Just, “la Llotja ha demostrat el paper com a referent i el seu impacte amb el territori, a més de ser eix vertebrador i unificador entre tots els actors econòmics que intervenen en la tasca de la institució”. El president de la Corporació reusenca ha remarcat el fet que la Llotja es convertia el passat 2022 en la primera de Catalunya i la quarta de l’Estat en merèixer el reconeixement com a Llotja de referència per la cotització específica de quatre productes, l’avellana, l’ametlla, la garrofa i els ous.

Cal destacar que els informadors i operadors de la Llotja no són únicament de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta) sinó que també abasten la resta de la demarcació de Tarragona; així com comarques limítrofes d’Aragó i la Comunitat Valenciana. Altrament, l’Espai Llotja ha estat ocupat més de cent dies a l’any.

Just ha demanat als candidats a l’Alcaldia de Reus que treballin “per la Cambra de Comerç i pel territori” i que ho defensin.

Per la seva banda, el president del Centre d’Amics de Reus, Joan Maria Mallafrè, ha iniciat el seu parlament llegint el document de 1309 signat pel rei Jaume II i pel qual atorgava a la ciutat de Reus la concessió de la celebració del mercat agroalimentari del dilluns, una institució que es manté viva a la capital del Baix Camp. “Una còpia d’aquest pergamí el lliura la Cambra de Comerç a les destacades visites distingides”, ha subratllat Mallafrè, que també ha destacat que la Llotja  “és la institució més antiga de Reus” i la concessió reial “defineix la capitalitat comercial de la ciutat sobre el seu ampli territori d’influència”. El president del Centre d’Amics de Reus ha subratllat que les cotitzacions de la Llotja “són de referència en l’àmbit estatal” i l’any 1972 es va modernitzar amb la construcció de la nova sala de Contractació a la plaça Prim, “que ha acomplert 50 anys” de vida. Finalment, Mallafrè ha subratllat “l’extraordinari impuls viscut els darrers anys” com a Espai Llotja, en activitats de formació, econòmiques, de promoció, socials o culturals, sota la presidència cameral de Jordi Just.

En l’acte també han intervingut la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L’entrega del guardó ha tingut lloc aquest dissabte 6 de maig en el decurs d’un dinar celebrat al Restaurant Vermut Rofes de Reus, que ha reunit 116 persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.