Premi Pompeu Fabra per a l’AMIC

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha rebut el Premi Pompeu Fabra en la categoria de comunicació i noves tecnologies atorgat aquest 12 de desembre a l’Auditori del Palau de la Generalitat durant la desena edició dels Premis Pompeu Fabra i la vuitena edició dels premis Robèrt Lafont, els quals organitzala Conselleria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, acompanyat per Carmina CrusafonZaida TorregrossaJosep Ritort i Núria Muñoz, membres de la junta i de l’equip de l’AMIC han rebut el reconeixement de mans del conseller Francesc Xavier Vila. En el seu discurs d’agraïment, Grau, ha destacat que rebre aquest guardó suposa un gran valor i prestigi cap a la premsa de proximitat i als més de 600 mitjans que conformen actualment l’Associació i ha dedicat el premi als companys i companyes del País Valencià a causa de la situació que viuen per la DANA i la qüestió sociolingüística actual.

En aquest sentit, el president de l’Associació ha posat en valor la tasca que du a terme l’AMIC des de fa més de 27 anys posant especial èmfasi en els projectes orientats a fomentar l’ús del català entre les noves generacions a través de l’escriptura o les noves tecnologies, com són el concurs literari AMIC-Ficcions i el concurs audiovisual AMIC-Directes. A més, ha remarcat la constant reinvenció de l’entitat a través de projectes com el Premi AMIC 3DEU, la sèrie documental del “Poble al Món”, el naixement d’AMIC Creadors o la IA AMIC, entre altres.

El veredicte emès pel jurat ha destacat que “l’AMIC ha esdevingut actor destacat en el panorama comunicatiu, impulsant iniciatives que fomenten la innovació, la creativitat i la qualitat professional”.

Guardonats dels Premis Pompeu Fabra i Robèrt Lafont 2024

En aquesta desena edició dels Premis Pompeu Fabra també s’ha guardonat de forma ex aequo a Camacuc – juntament amb la companyia teatral Dagoll Dagom -, revista infantil associada a l’AMIC que enguany ha celebrat el 40è aniversari en la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana.

Així mateix, s’ha premiat a Isidor Marí Mayans en la categoria trajectòria professional científica o cívica; la llibreria Drac Màgic – socioeconòmica -; la comunitat lingüística catalana ha sigut per Míchel Sánchez – incorporació a la comunitat lingüística catalana – i de manera ex aequo a l’Associació Aire Nou de Bao Isidre Pérez i Edo – voluntariat lingüístic -.D’altra banda, el Premi Robèrt Lafont s’ha atorgat a Fredo Valla,guionista, director de cinema, escriptor, professor i activista cultural.

Aquest guardó s’atorga a persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana, i fomenta l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.

Rate this post