Premis DOP Avellana de Reus, el 15 d’octubre

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Empresa i Ocupació i de l’Agència Reus Promoció, col·labora en l’organització i lliurament dels Premis DOP Avellana de Reus que tindrà lloc aquest dissabte, 15 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Festa de l’Avellana. L’acte serà a les 18.00h a l’Estació Enològica de Reus, seu de la pròpia DOP i l’espai escollit per a totes les activitats de la Festa de l’Avellana, i serà conduit pel periodista Xavier Graset. Aquests premis distingeixen a les persones i empreses que contribueixen a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus àmbits.

Els reconeixements s’entregaran en cinc categories diferents, dues de les quals estan patrocinades per l’Ajuntament de Reus. En concret, l’apartat de Gastronomia i Turisme, a proposta de l’Agència Reus Promoció i el Premi a l’Empresa i Innovació, a proposta de la Regidoria d’Empresa i Ocupació.

El premiats en aquesta convocatòria són els següents:

El Premi de Comunicació el rebrà Josep Bages, periodista reusenc que ha exercit en diversos mitjans i que, des del 2007, treballa a la Cambra de Comerç de Reus on s’ha significat especialment en els àmbits de promoció de l’avellana sota el paraigua de les jornades Temps d’Avellana.

El Premi DOP Avellana de Reus en l’apartat Científic serà per a Mercè Rovira, Doctora en Biologia que treballa com a investigadora a l’IRTA del Centre Mas Bové on participa, des de fa més de tres dècades, en diversos treballs sobre l’avellaner a nivell estatal, europeu i internacional.

En l’apartat de Gastronomia i Turisme, el Premi DOP Avellana de Reus és per al Restaurant Museu del Vermut a qui se li destaca la seva aposta pel territori, i sobretot per les avellanes, realitzant una cuina mediterrània on hi tenen molta rellevància els productes de proximitat.

L’empresa Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz recollirà el Premi a l’Empresa i Innovació i se li concedeix per la labor intensa realitzada aquests últims anys per donar protagonisme a l’Avellana de Reus amb la creació de productes com l’orxata d’avellana, el gelat d’avellana del Baix Camp, les galetes sense gluten amb xocolata negra i avellana de Reus o els rocs de tres xocolates d’avellana.

Per últim, i a proposta de la Junta Rectora el Consell Regulador de la DOP Avellana de Reus, es s’ha concedit una Menció Honorífica a Pere Guinovart, pagès, Coordinador Territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona i president de la DOP Avellana de Reus durant tres mandats.

L’acte acabarà amb una degustació de productes fets amb Avellana de Reus a càrrec dels amics de l’avellana i el càtering 3j, amb l’acompanyament musical d’Anna Amigó i Martí Hosta. 

La Festa de l’Avellana 

La Festa de l’Avellana s’ha configurat com una activitat adreçada a tots els públics, posant èmfasi en el caire familiar, amb el repte d’esdevenir una trobada amena, divertida, pedagògica i fructífera en tots els sentits. Durant tot el mati i migdia del dia 15, sempre als Jardins de l’Estació Enològica de Reus, hi haurà tallers infantils relacionats amb l’avellana, tallers de cuina a càrrec del cuiner Sergi Margalef, un tast de Vermut de Reus i avellanes que aniran acompanyats d’una visita guiada a la Casa del Vermut i Vi o l’actuació de diversos elements de Bestiari tradicional relacionat amb l’avellana a més d’un tast de vins de la DO Catalunya i avellanes. A més, durant tot el dia hi haurà diverses instal·lades diverses parades de venda de productes fets amb Avell ana DOP Reus.

La Festa de l’Avellana té com a entitats col·laboradores a la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Reus, Reus Promoció, Ajuntament de La Selva del Camp, Ajuntament del Morell, Ajuntament de Riudoms, Cambra de Comerç de Reus i Eurecat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.