Setmana de les Persones Grans, del 17 al 21 d’octubre

La regidoria de Salut i Ciutadania té a punt tota la programació prevista per a la Setmana de les Persones Grans que es farà del 17 al 21 d’octubre, un programa d’activitats “vinculades a la salut física, psíquica i social de la persona i dirigides principalment al col·lectiu longeu de la ciutat i emmarcades en el Pla d’E nvelliment Actiu i Saludable de Reus”, segons ha explicat Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania. 

Precisament, la presentació del Pla Local d’Envelliment Actiu i Saludable es farà el pròxim dilluns dia 17 d’octubre, a partir de les 18:00 h, a Cal Massó, un acte que encapçalarà el regidor Subirats i que comptarà també amb la participació del doctor Eduard Prats com a expert en l’àmbit científic i mèdic. 

La programació
La Setmana de les Persones Grans vol recuperar la visibilitat de les persones grans, mostrar l’expertesa d’aquest col·lectiu a través de la mostra d’activitats que realitzen en els seus espais al mateix temps que la ciutat oferir en aquest col·lectiu l’oportunitat de conèixer altres activitats saludables a l’abast de tothom.

Aquestes activitats es duen a terme amb la participació d’altres departaments de l’Ajuntament (Esport i lleure, Cultura i Política Lingüística i Reus Promoció, entre d’altres) i també d’altres entitats/associacions que treballen i formen part del col·lectiu de gent gran de la ciutat.

La programació de les activitats comença el dilluns 17, de 10:00 h a 12:00 h, al Museu de Reus amb la visita guiada de l’exposició «Reus i els seus artistes» i després visita a la reserva d’Art del Museu. A la tarda es realitzarà la presentació del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable de Reus, a Cal Massó de 18:00 h a 20:00 h, amb un petit refrigeri per a totes les persones assistents.

El dimarts dia 18 d’octubre, «Música Activa» de 10:00 h a 11:30 h al Centre Cívic Ponent, una activitat relacionada amb la músicoteràpia per a descobrir la música com a recurs per afavorir el benestar físic, mental i emocional. A la tarda, «Cuines del Món» de 17:00 h a 19:00 h al Centre Cívic Mestral, per descobrir la cultura culinària d’altres països, un taller que continuarà durant tot el curs una vegada al mes. 

El dimecres 19 d’octubre, comença la «Marxa Nòrdica», una activitat física que també es continuarà realitzant durant tot el curs tots els dimecres de 9:30 h a 11:00 h pel passeig de la Boca de la Mina.

El mateix dimecres s’ha programat una visita guiada al «Pavelló dels Distingits Pere Mata» de 11:00 h a 12:00 h

El dijous dia 20 d’octubre es farà el taller-tertúlia «Fem memòria: Aquells estius» a la Biblioteca Xavier Amorós. A través de la lectura escollida per la facilitadora Victòria Rodrigo es crearà una tertúlia entorn als records personals i històrics de com es vivien els estius en èpoques passades. L’activitat es fa de 10:00 h a 11:30 h.

El mateix dijous al matí, d’11:00 h a 12:00 h, al Centre Cívic Ponent l’equip de Salut Comunitària del cap Sant Pere exposarà el tema «Com afrontem la Soledat?» explicaran, des de la perspectiva de salut comunitària, el significat de la soledat no desitjada en el col·lectiu de persones grans.

A la tarda al Centre Cívic Migjorn es proposa una Mostra de l’activitat de «ball en línia» que es fa des del casal de gent Gran d’aquest districte

El divendres 21, amb la baixada de la pandèmia s’ha volgut recuperar les activitats al carrer per tal de visibilitzar el col·lectiu de gent gran. Al matí, de les 9.30 h a les 12:00 h s’organitza la Ruta Saludable per la Boca de la Mina i la vista als jardins. Amb la col·laboració de Rellsa, s’han proposat dues rutes a escollir en funció de les possibilitats físiques de cada persona (de 4km i 6km)

A la tarda, per tal de donar visibilitat a les activitats que fan els diferents casals de gent gran de la ciutat i altres associacions de gent gran, es farà una Mostra de les activitats més físiques com el ball i de gimnàstica i, per altra banda, també una Mostra musical amb alguns dels cors de gent gran i amb la participació del grup coral dels estudiants d’ESO de l’Institut Vilaseca que cantaran tots junts potencien les relacions socials entre els diferents col·lectius a la Plaça Llibertat de les 17:00 h a les 20:00 h.

En aquest mateix espai també hi haurà 8 carpes on mostraran les activitats de treballs manuals que fan cada un dels Casals, també col·laborarà amb una carpa el Grup de recerca NFOC-Salut (Departament de Medicina i Cirurgia -URV) per informar i recollir mostres pel seu estudi amb les persones que si vulguin apropar.

A banda de les activitats de la Setmana de les Persones Grans, des del 3 d’octubre han començat les diferents propostes dels Casals Municipals de la Gent Gran i s’ha reactivat la campanya del Grantivisme que pretén donar visibilitat a les persones grans i fer-les presents a la societat.

Totes les activitats es poden consultar a la pàgina web de l’Escola Oberta de Salut i per tal d’inscriure’s es pot trucar al telèfon 699 89 59 78 o fer les inscripcions a www.inscripcions.reus.cat.

Balanç positiu de l’estiu
Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “el balanç del programa d’estiu és molt positiu ja que la majoria d’activitats es van realitzar a l’aire lliure i van tenir una gran participació per part del públic de gent gran i també de la resta de ciutadania com el Cinema solidari a la fresca. Algunes d’aquestes activitats estaven plantejades amb un format intergeneracional, Meditació en moviment o Tastet d’Experiència 3D, amb la idea de generar un recorregut estable durant el curs vinent i també impulsant polítiques d’envelliment actiu seguint el Pla d’Envelliment Actiu i Saludable de Re us i amb l’objectiu de garantir cohesió social i projectes i serveis de qualitat”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.