Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Nassima Kahlioui, estudiant de auxiliar de cuina al Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona (Vallsgenera), ha resultat guanyadora de la final del Premi Social que es lliura per primera vegada dins del programa dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ que busca el millor estudiant de cuina de Catalunya. Les proves s’han celebrat durant el matí a la seu de la Fundació ‘Formació i Treball’

Un total de sis joves de Barcelona i Tarragona (s’adjunta llista completa) havien estat seleccionats d’entre la quinzena que van presentar les seves receptes al jurat, presidit per Josep Lladonosa i liderat pels germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín).

Aquesta segona edició dels Premis Lladonosa de 2022 compta, com a novetat, amb un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desafavorides. El Premi Social s’ha obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Precisament ha estat el director general, Joan Godia, l’encarregat de lliurar el guardó.

En l’aspecte material, el premi consta d’una tauleta tàctil (Generalitat), una beca de formació a l’Escola Superior d’Hoteleria de Barcelona (ESHOB), un lot d’olis d’oliva verge extra (Ajuntament de Les Borges Blanques), una entrada doble per a PortAventura i una altra per a un festival de música (Royal Bliss), un kit de cuina (Bra-Monix), i un lot de llibres de gastronomia (Penguin Random House).

La Fundació Formació i Treball treballa amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió social, així com gestionar el lliurament de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables derivades de la pròpia Càritas i dels diferents serveis socials de Barcelona.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l’any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -com la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Alumnes seleccionats

Centre de Noves Oportunitats. Camp de Tarragona

Adriagni Pabon

Fatima Ezahra Jermomi

Nassima Kahliou

Fundació Formació i Treball. Sant Adrià de Bessos

Oussama Alaklafri

Yousra Elmoudden

Fundació El Llindar Escola d’Hostaleria El Repartidor. L’Hospitalet de Llobregat

Dídac Ruiz

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.