Present i futur de la Llengua Catalana al Centre de Lectura de Reus

Present i futur de la Llengua Catalana al Centre de Lectura de Reus

El Centre de Lectura organitza les jornades «Present i futur de la llengua catalana» amb l’objectiu d’analitzar com ha evolucionat i com ha de continuar fent-ho la llengua catalana, quins són els recursos per fer-ne un ús adequat i funcional, quines eines tenim a l’abast per poder-ne conèixer i entendre els diversos camps lingüístics, com es treballa des del món editorial, etc. Són àmbits desplegats des de la ciència lingüística que demanen, cadascun, les respectives concrecions i precisions. I que han de ser percebuts i estudiats tant des del punt de vista sincrònic –el present– com des del diacrònic –el futur.

Les jornades s’havien de desenvolupar els dies 16, 17, 23, 24 i 27 de març però el confinament a causa de la pandèmia de la covid-19 va obligar ajornar-les al novembre. Estan obertes a tothom, tot i que s’ofereixen com a curs de formació per al professorat del Departament d’Educació.

Programa:

16 de novembre
Benvinguda i presentació, a càrrec de Joaquím Mallafrè (Institut d’Estudis Catalans) i Fina Masdéu (Centre de Lectura de Reus).
18.30: conferència «El català, és una llengua amenaçada?», a càrrec de Carme Junyent (UB).
19.30: conferència «Present i futur de la terminologia catalana», a càrrec de Jordi Bover (TERMCAT).

19 de novembre
18.30: conferència «Present i futur de l’edició del llibre en llengua catalana», a càrrec d’Elena de la Cruz Vergari (URV, Obrador Edèndum).
19.30: conferència «D’un manifest a un altre manifest», a càrrec de Josep Murgades (UB).

23 de novembre
18.30: conferència «Dades sociolingüístiques al País Valencià. Quin futur ens espera?», a càrrec d’Antoni Mas (UA).
19.30: conferència «Els futurs del català: aproximació demolingüística a una realitat complexa», a càrrec de Miquel Àngel Pradilla (URV, IEC).

26 de novembre
18.30: conferència «La globalització i els reptes del català», a càrrec de Marina Massaguer (UOC, CUSC-UB).
19.30: conferència «L’origen del parlar del Camp de Tarragona en relació amb la llengua en general», a càrrec de Ramon Marrugat (Fundació Privada Mútua Catalana).

27 de novembre
19.30: conferència «Antoni M. Badia i Margarit, un savi al servei del país», a càrrec de Joan Martí Castell, catedràtic emèrit de Filologia Catalana (URV). Aquesta activitat s’organitza, també, amb motiu de la commemoració enguany de l’Any Badia i Margarit.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.