Presentació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya

La directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, ha presentat aquest matí, la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona.

En el decurs de la presentació, Yvonne Griley, ha afirmat que “a la demarcació de Tarragona hi ha 1.359 centres de culte de més de nou confessions diferents” i ha afegit que “davant d’aquesta diversitat, aquesta guia és una eina útil per oferir una atenció integral que tingui el compte les creences i les pràctiques religioses de les persones”. La directora també ha volgut destacar que “els serveis socials són fonamentals per garantir la cohesió social, i la Guia és un recurs més al seu abast per seguir treballant en aquest sentit”.

Un manual de consulta per als professionals dels serveis socials

La guia neix amb l’objectiu de donar eines als professionals dels serveis socials bàsics perquè puguin oferir una atenció integral que tingui en compte les creences i les pràctiques religioses de les persones ateses. Alhora, també vol ser un manual de consulta que permeti desenvolupar criteris d’actuació davant les incidències que poden generar determinades pràctiques religioses en l’àmbit dels serveis socials bàsics.

La Guia ha estat elaborada per un grup de treball interdisciplinari dels departaments de Justícia i de Drets Socials coordinat per Enric Benavent, professor de treball social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés.

El contingut d’aquesta guia s’estructura en sis apartats: una presentació, una explicació del marc normatiu que regula aquest àmbit, uns principis generals d’actuació, diverses recomanacions sobre les situacions en què les pràctiques religioses poden tenir incidència en l’àmbit dels serveis socials bàsics i alguns exemples de bones pràctiques que s’han dut a terme; finalment, en forma d’annexos, es proporciona informació sobre les diferents confessions religioses que tenen implantació a Catalunya, el calendari de festivitats religioses i una bibliografia de referència.

Més de 550 centres de culte i 11 confessions religioses a Tarragona

A la demarcació de Tarragona hi ha 553 centres de culte d’11 confessions religioses diferents. La confessió que té més centres de culte és l’Església catòlica, amb més d’un 80 % del total, tot i que també hi ha presència de centres de culte vinculats al protestantisme, l’islam, els Testimonis Cristians de Jehovà, les esglésies ortodoxes, el budisme, l’hinduisme, l’Església Adventista del Setè Dia, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i el sikhisme.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.