Presentació de la programació del FAR 2018

Presentació de la programació del FAR 2018

 

Després d’una reeixida primera edició – en el marc del projecte Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 – el festival d’estiu de Reus torna, aquest cop en diversos escenaris de la ciutat, per demostrar que la capital del Baix Camp és un referent en les arts escèniques del país, no solament en l’exhibició d’espectacles sinó –aquest cop- en la creació i l’impuls de propostes artístiques de primer nivell. Ho fa aquest any dins de la programació especial que el municipi impulsa enguany sota el paraigua de la Reus Ciutat de la Música 2018.

La música serà doncs el fil conductor d’un programa configurat per 5 propostes tan diverses com interessants, de procedències i formats variats, per a tots els gustos però amb el nexe comú de l’excel.lència, present tan en la seva creació com en l’execució. La música protagonista dels concerts del festival, o matèria primera de dos espectacles que la posen a la base de la seva creació escènica, un de teatre i un de dansa.

Veus de reconegut prestigi, fins i tot a nivell internacional actuaran al ritme dels millors compassos de la història musical universal. La nostra Camerata XXI acompanyarà els sublims versos de clàssics com Antígona, Fedra o Medea; música que vesteix la dansa contemporània més íntima i personal, que ens portarà les millors àries de l’òpera de tots els temps, o el jazz més experimental i innovador. Propostes totes elles que enguany ocupen nous indrets de la ciutat, per fer més visible i proper un festival que té com a seu principal l’espai singular de l’Institut Pere Mata però que farà actuacions als Jardins del Mas Calvó o la plaça d’Anton Borrell amb un gran concert inaugural de Rosario.

Amb la voluntat d’oferir a l’espectador una experiència única, una vetllada especial, el festival d’estiu de Reus seguirà oferint un sopar fred amb l’entrada dels espectacles, i programa a més activitats paral.leles relacionades amb les propostes artístiques.

Rosario en concert

La cantant Rosario Flores inaugurarà el FAR la nit del 30 de juny amb un gran concert en què, acompanyada de la seva banda habitual, presentarà les cançons del seu darrer treball discogràfic, Gloria a ti (Universal Music, 2016), amb una posada en escena energètica i potent i amb el seu personal segell que fusiona de manera excel·lent el flamenc amb el un pop actual, que beu d’altres sonoritats, com el jazz o el soul. Les entrades ja són a la venda al preu de 20€.

En l’apartat musical, viatjarem del flamenc més fresc de Rosario a les àries més rellevants i conegudes de la història de l’òpera amb la soprano Rosa Blanch, segurament la veu més internacional del gènere en aquest moment. Les composicions de Rossini, Bellini o Donizetti, passant per Verdi entre d’altres sonaran als Jardins del Mas Calvó el 10 de juliol. I el pianista del Priorat, Lluís Capdevila ens regalarà les seves emocionants improvisacions en solitari resultants de la seva estada a Nova York, ja a l’Institut Per e Mata (12 de juliol).

Música en escena

Tres personalitats, tres generacions, tres grans noms de l’escena teatral del país, tals com Mercè Sampietro, Montse Guallar i Marta Marco han unit el seu talent i entusiasme per donar vida a les tres grans heroïnes de la tragèdia grega: Antígona, Fedre i Medea. I ho fan amb un espectacle musicoteatral que suposa un càntic al coratge i valor de les dones en una societat patriarcal, que es podrà veure el 7 de juliol al Pere Mata.

I la nit del 14, al mateix espai, tancarà la programació del FAR 2018 una proposta de dansa contemporània de primer nivell internacional: Not a moment too soon, un muntatge intimista del coreògraf i ballarí Ferran Carvajal amb Trevor Carlson, estret col.laborador de Mercè Cunningham. Carvajal ens ofereix una visió personal sobre els darrers anys de vida d’un dels màxims exponents de la dansa moderna.

Entrades a la venda

Les entrades es poden comprar a www.ciutatdelamusica.reus.cat i també a les taquilles del Teatre Bartrina i del Teatre Fortuny en el seu horari habitual i, en el cas que quedin localitats, 30 minuts abans a la taquilla habilitada en cadascun dels espectacles. A més s’ha previst un abonament per als 4 espectacles dels Jardins de Mas Calvó i de l’Institut Pere Mata, a 74 €.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.