Reus acull l’acte central de celebració del Dia Mundial del Donant de Sang

Reus acull l'acte central de celebració del Dia Mundial del Donant de Sang

 

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut, col·labora en l’organització de l’acte central del Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra a la ciutat el dijous 14 de juny, a partir de les 11:00h a les instal·lacions de FiraReus. L’acte institucional s’iniciarà a les 12:45h, amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergé; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i el director del Banc de Sang de Catalunya, Manel Peiró.

Cada 14 de juny, des de 2005, les Associacions de Donants de Sang de Catalunya, de la mà de la Federació Catalana de Donants de Sang, i amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits, i del Departament de Salut de la Generalitat i aprofiten la celebració del dia mundial per convocar un acte central que serveixi per retre un homenatge als donants de sang, entitats, institucions i organitzacions que contribueixen a difondre la necessitat de donar sang. Aquest 2018, a més, la celebració del dia servirà per commemorar els 30 anys d’història de la Federació Catalana de Donants de Sang.

L’acte comptarà amb dues parts diferenciades. En primer lloc, el Simposi d’Associacions de Donants de Sang, amb la participació de representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya i del Banc de Sang i Teixits.

Després arribarà el lliurament de distincions als donants i col·laboradors més actius, amb la participació de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, així com representants del Banc de Sang i Teixits, Creu Roja o la Federació de Donants de Catalunya.

El Dia Mundial del Donant de Sang, per homenatja cada any totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides. L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 16 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang. Aquest dia se celebra l’efemèride del patòleg i biòleg Karl Landsteiner, el qual, l’any 1901, va descobrir l’existència dels grups sanguinis A, B, AB i O, i va concloure que les persones del mateix grup o de tipus compatibles poden rebre transfusions de sang; les unes de les altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.