Presentació del curt ‘Dolors’

El Círcol en col·laboració amb el Rotary Club Reus han presentat el documental de Marta Arjona i Maite Blasco sobre la figura de Dolors Vives “Dolors”. La vallenca, va ser pilot d’aviació als anys 30 al nostre país i va tenir un paper clau durant la Guerra Civil Espanyola. El curt que ha estat seleccionat a 7 festivals internacionals i compta ja amb el premi del publíc al festival de cine de Madrid “Cortos con ñ”

Maite Blasco i Marta Arjona, mare i filla porten 10 anys al capdavant d’una productora especialitzada en explicar històries mitjançant la dansa. Per a Maite Blasco “la dansa és un idioma internacional i través del seu moviment captem el significat del que expresa”. Per a Marta Arjona” Ens agrada parlar de dones perquè en memòria històrica, els protagonistes són sempre masculins. En aquest cas hem volgut rescatar de l’oblit a la Dolors que va ser la primera dona pilot militar d’Espanya que a més va obtenir el grau d’Alferez”.

Maite rebla que “ens agrada que els nostres curts siguin per a tots els públics per tal que els més petits coneguin aquesta part de la història. De fet, la Dolors Vives és coneguda pels nens com la pilot de Valls’

El curt està catalogat per l’ICAA institut de Cinematografia d’Espanya com autoritzat per a tots els públics, especialment recomanat per a la infància i pel foment de la igualtat de gènere.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.