Nova edició del cicle ‘Fil On’

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus ha presentat el cicle Fil On, una programació d’actuacions escèniques que es desenvoluparà al llarg del mes de juliol als jardins de la Palma i que, tal i com ha explicat el regidor de Joventut, Daniel Marcos, “combina actuacions musicals i monòlegs d’artistes catalans, amb un a representació de talent jove local. 

La programació diferencia les actuacions dels dijous, amb actuacions contractades amb artistes musicals i monologuistes, d’àmbit català però també puntualment local, de les dels divendres: alguns tallers que es realitzen en el marc de la programació Planet Reus poden acabar amb els joves participants pujant a l’escenari, com és el cas dels tallers de teatre, de cant coral, de màgia… I, també en divendres, tindrà lloc el Show del Talent, que l’any passat va comptar amb la participació de sis joves.

Segons el regidor Daniel Marcos, els nostres objectius són “incidir en la creativitat de les persones joves, tant gràcies a la visualització d’artistes de referència que pugen a l’escenari, com pujant-hi ells mateixos”. 

Tota la programació tindrà lloc als Jardins de La Palma, davant del Casal de Joves, amb un espai més amable i reduït que s’ajustarà a l’afluència de públic i als espectacles de petit format. 

La programació
Fil On es desenvoluparà tots els dijous i divendres de juliol, entre les 20:00 i les 22:00 h:

  • Dijous 4: Belén Natalí (música urbana, Argentina)
  • Divendres 5: Màgia
  • Dijous 11: Mourn (indie rock, Maresme)
  • Divendres 12: Teatre
  • Dijous 18: Zombi Pujol (punk-rock, La Roca del Vallès / Tarragona)
  • Divendres 13: Coral
  • Dijous 25: Marc Sarrats (monòleg / comèdia, Barcelona)
  • Divendres 26: El Show del Talent

La història del Fil On
L’any 2018 va tenir lloc el primer cicle Fil Musical, en col·laboració amb l’Associació Cultural Anima’t. Al llarg de quatre edicions (2018, 2019, 2020, 2022), artistes com Ferran Palau, Maria Rodés, Pau Vallvé, Suu, Maio o Santa Salut van passar pels escenaris dels jardins de la Casa Rull i de La Palma.

El 2023, i ja sense Anima’t, Fil Musical es va reconvertir en Fil On i va ampliar la seva mirada. De quatre dies va passar a vuit, s’hi van sumar altres disciplines més enllà de la música i es va posar el focus en el talent jove local. Així, a més dels concerts de Fetus, Magalí Datzira, Serpent i Bloody Gums, vam veure al Centre d’Art Cal Massó joves fent màgia i cant coral, vam projectar un documental rodat per reusencs i vam organitzar la primera edició del Show del Talent, amb joves entre 15 i 25 anys mostrant les seves habilitats sobre l’escenari.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.