Presentació del llibre solidari ‘La Cura’ a La Fira Centre Comercial

La Fira Centre Comercial de Reus acollirà aquest dissabte 19 de juny la presentació d’un llibre familiar, coral, solidari i diferent. Es tracta de “La Cura”, última creació de l’escriptor Òscar Ramírez Dolcet que en aquesta ocasió s’endinsa al món de la fotografia per a publicar una obra de racons d’espais que ha descobert els últims anys. Per a completar la creació s’ha fet acompanyar del seu millor amic a Itàlia, el reconegut poeta Bartolomeo Smaldone, qui ha posat les paraules -en català i italià- a cadascuna de les imatges.

L’autor defineix l’obra com a “un crit a aturar-nos davant del què tenim davant, sigui un paisatge o una persona, i guaitar-lo amb calma per trobar-hi el seu interior i tots aquells detalls que no es veuen. Un paisatge no és tan sols una casa, un arbre i un riu. Són moltes més coses que hi ha al voltant i que cal observar sense la immediatesa i velocitat que se’ns imposa a cada instant”.

“La Cura”, que està dedicat al cantautor i compositor italià Franco Battiato, mort recentment i amb qui Òscar Ramírez Dolcet tenia una ferma amistat des de meitats dels anys 90, és a més un llibre solidari ja que tot el que es recapti amb la seva venda, anirà destinat a l’associació Il Sorriso di Filippo, nascuda arran del terratrèmol que l’agost del 2016 va destruir el poble italià d’Amatrice.  

Per aconseguir que el llibre fos encara més coral i familiar, Ramírez Dolcet hi ha involucrat a altres membres de la família i amics. Així, el pròleg és del professor i escultor Rufino Mesa; la foto de portada és un quadre a l’oli de la dona de l’escriptor, Blanca Ferrer; i la imatge del colofó final pertany a la Judith Mata-Ferrer, filla de la Blanca. 

L’acte de presentació oficial a Catalunya, perquè el llibre ja es va presentar a Itàlia fa pocs dies, tindrà lloc aquest dissabte 19 de juny, a les 12.30h del migdia a la Planta Segona de La Fira Centre Comercial. Acabat l’acte, hi haurà un petit vermut per als assistents. El cicle de presentacions seguirà després a Altafulla (22 de juny) i de nou a Itàlia on ja hi ha confirmades nou presentacions mes entre els mesos d’agost i setembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.