‘El misteri d’Arthur Rimbaud’ a El Círcol

El Círcol de Reus ha presentat el llibre  «El misteri d’Arthur Rimbaud» de l’autor moranovenc Miquel Esteve, un personatge multifacètic avui escriptor i empresari agrícola i en el passat economista i actuari, que a més compta amb arrels reusenques. Anton Pasqual, el seu rebesavi, va ser  alcalde de Reus, accionista principal de la Sedera Reusense , cronista de «Crónicas reusenses», president de la Cambra de Comerç de Reus i vicepresident d’El Círcol.

Miquel Esteve ha publicat set novel·les, tres de les quals han estat guardonades amb premis literaris i compta també amb diversos èxits com «La fi dels secrets» i un best seller, «El joc de Sade», traduït a diversos idiomes.

“El misteri d’Arthur Rimbaud» ha estat premi Mallorca de Narrativa 2019, un dels més prestigiosos de la literatura catalana.

Es tracta d’una novel·la a mig camí entre el thriller i la novel·la d’ambientació històrica, els capítols de la qual poden ser llegits en l’ordre que decideixi el lector. El personatge principal és el poeta francès Arthur Rimbaud i el seu poema prohibit i, avui encara inèdit, «la Chasse Spirituelle”. El «Misteri d’Arthur Rimbaud és la història d’aquest poema perdut que va viatjar des de França a Reus i de Reus a Móra la Nova i gira a l’entorn de la seva maledicció.

«El misteri d’Arthur Rimbaud», presentada en una conversa entre l’autor i el president d’El Círcol 2016-2020, Pepe Jofré, és una novel·la a mig camí entre thriller i la novel·la d’ambientació històrica. I com no pot ser d’altre manera, en les seves pàgines hi destaca el Círcol, el Teatre Fortuny i l’encara enyorada societat del «Reus, París, Londres» i  el personatge principal és el poeta francès Arthur Rimbaud i el seu poema inèdit «La Chasse Spirituelle».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.