Presentació del programa i el cartell de la Setmana Santa de Reus 2019

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Reus, Josep Domene, han presentat aquest dimecres, 6 de març el cartell i els actes principals de la Setmana Santa reusenca. L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i de la agència Reus Promoció per la seva capacitat d’atracció turística i de projecció de la ciutat.

D’aquesta manera, des de l’oficina de Turisme del Gaudí Centre i de la del carrer de Sant Joan es repartirà i es farà difusió del programa. També es farà difusió a les oficines de Turisme de la costa. I finalment, el programa es podrà descarregar de les pàgines web de Reus Promoció i de l’Ajuntament, traduït al castellà, el francès i l’anglès, a través d’un codi QR que es podrà trobar en el mateix programa imprès.

Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat, ha afirmat que “en els darrers anys hem dedicat molts esforços en consolidar el model de ciutat que Reus representa: una ciutat amb un patrimoni cultural de primer nivell, una proposta turística diversa i per a totes les edats i una oferta permanent d’esdeveniments culturals que singularitzen l’experiència dels visitants al llarg de l’any”.

Els actes destacats
El Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma, l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Reus presenta els actes més destacats i el cartell de la Setmana Santa d’enguany. Cartell editat a partir d’una fotografia presentada al Concurs fotogràfic de Setmana Santa de la ciutat per en Francesc Escoda Mallorquí.

Enguany, la imatge mostra dos elements característics i representatius de la Setmana Santa reusenca, com són la Casa Navàs, un dels símbols del modernisme a la ciutat, i “El petó de Judes”, una de les imatges de la Setmana Santa i que, en aquesta ocasió, té disposició horitzontal per no perdre detall de la talla de fusta de l’escultor Ramon Ferran.

Enguany, la Setmana Santa reusenca celebra el 75è aniversari de la fundació de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari. El tret de sortida es donarà dimarts 26  de març, a les 20:00 h, al Centre Cultural Castell del Cambrer amb una exposició commemorativa d’aquesta aniversari, oberta fins al 7 d’abril.

La Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria de La Verònica celebren el 70è aniversari de la seva fundació. La Confraria de La Verònica, dimecres 20 de març a 19:00 h al Saló Noble del Palau Bofarull, durà a terme l’acte institucional i inaugural de presentació del 70è aniversari de la Confraria.

Es reprèn aquesta Setmana Santa la Miscel·lània poeticomusical on s’interpreta la passió de Crist a través del teatre, la música i la poesia. En aquesta ocasió tindrà lloc divendres 29 de març a les 21:00 h a la parròquia de Sant Josep Obrer en motiu del 25è aniversari de la parròquia.

Pel que fa a la promoció d’aquesta tradició reusenca, en la que es barregen cultura i religiositat popular, enguany s’editaran 10.000 quadríptics amb tots els actes que es duen a terme.

El proper dimecres 13 de març a les 20:00 h al Centre Cívic Llevant, s’inaugurarà l’exposició del setè Concurs fotogràfic de Setmana Santa, en el que s’han presentat més de quaranta fotografies.

Finalment, com és tradicional, es continua amb l’edició de la postal de Setmana Santa a càrrec de la regidoria de Cultura de la ciutat, amb la imatge, seguint l’ordre de processó, del “Misteri de La Verònica”, de la Confraria de La Verònica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.