El President del Parlament, Roger Torrent, presidirà la gala dels Premis Cambra Reus 2018

Presentació Premis Cambra 2018

Prop de 40 empreses seran reconegudes en la cerimònia que es realitzarà el 12 d’abril a les 19.30h a l’auditori Antoni Gaudí de fira de Reus

L’apunt cultural de la gala anirà a càrrec de la cantant Beth Rodergas, vinculant l’acte amb la celebració de Reus Ciutat de la Música 2018

El president de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, han descobert aquest matí la relació d’empreses guardonades en motiu dels Premis Cambra que es lliuraran el 12 d’abril en la gala que es farà a l’auditori Antoni Gaudí de fira de Reus. Una gala que comptarà amb l’assistència, com a màxima autoritat, del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. L’acte també inclourà l’actuació de la cantant catalana Beth Rodergas per vincular l’esdeveniment a la celebració extraordinària de Reus Ciutat de la Música 2018. A destacar, així mateix, que la vetllada s’iniciarà amb un homenatge a la figura del qui fou Secretari General de la corporació, Joan Josep Sardà, traspassat l’any 2017.

Pel que fa al lliurament dels Premis s’estructurarà a partir de diversos aniversaris històrics de la Cambra que s’escauen entre 2017 i 2018 i que serviran per anar introduint els diversos guardons. Les efemèrides són aquestes:

 • 130 anys de l’acord de la Cambra amb la Companyia Transatlàntica per afavorir la internacionalització de les empreses.
 • 130 anys de la primera petició de la Cambra al Govern de Madrid per construir l’escola de comerç i 100 anys de la concessió, per part de la Mancomunitat, de l’Escola de Comerç, gènesi de l’actual Facultat d’Empresarials de la que se’n compleixen, enguany, 30 anys.
 • 50 anys de les obres d’abalisament de l’aeroport on la Cambra hi va tenir un paper reivindicatiu determinant. Les obres eren imprescindibles per poder garantir l’activitat comercial de l’aeròdrom.
 • 50 anys de la campanya Reus Shopping Center, impulsada per la Cambra, una de les primers campanyes comercials amb vocació internacional a la ciutat.
 • 45 anys de la creació de la moderna Llotja de Reus, hereva del mercat dels dilluns de 1309.
 • 75 anys de l’Expro Reus, un certamen sempre lligat a la història de la Cambra que ostenta la presidència del Comitè Executiu de la institució firal.
 • El desè aniversari de la REUS VIU EL VI, la fira dels vins de les DDOO de la Cambra de Comerç de Reus.
 • I el centenari de FOMENT REUS EMPRESARIAL, la patronal històrica de la ciutat que va néixer, també, a la nostra corporació.

A partir d’aquest recordatori s’aniran lliurant els diversos premis a les empreses de l’àmbit territorial de la Cambra que comprèn les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Les empreses són les següents:

 • Productos del Cafè, Esquiades.com, Tecnochem, Polichem Grup, Copy Valls, Biotec Biosecurity, PSG Spain, CV Mèdica, SEIBE, Cuina Gestió, Prosegur, Clima Ahorro i Signo.
 • Del sector vinícola reconeixerem els cellers Casa Gran del Siurana, Baronia del Montsant, Vinícola de Sarral, Mas del Botó, Herència Altés i Rosa Maria Torres.
 • De l’àmbit comercial la Perfumeria Júlia de Reus, Ca la Cova de Vimbodí, Carnisseria Xarcuteria Nogales de Móra d’Ebre, Espàrrecs i Melmelades Foz-Clua de Gandesa i Riera Ceràmica de Gratallops.
 • Del sector turístic l’Hotel Centre de Reus, el càmping Templo del Sol de l’Hospitalet de l’Infant i el Camping Joan de Cambrils, l’Hostatgeria de Poblet, les Rutes Borrell de la Fatarella i l’Aparthotel Spa Monrural de Benissanet. En aquesta mateixa categoria també voldrem reconèixer la fira del vi de Falset ja que, més enllà de la seva vinculació amb el sector vinícola, s’ha significat com un motor d’atracció turística de primera magnitud.
 • També lliurarem tres premis a empreses que han estat fidels a l’Expro Reus i que expliquen l’evolució de la fira fins a l’actualitat. Són el GRUP OLIVA, Ramon Bergadà i Jardi Camp.
 • Voldrem reconèixer la trajectòria de tres Denominacions d’Origen que han fet molt bona feina en l’àmbit de la promoció del producte local de qualitat. És el cas de les Denominacions d’Origen Protegida de l’Oli Siurana i de l’Oli Terra Alta i, també, de l’Avellana de Reus.
 • I també posarem en valor el centenari de la Patronal FOMENT REUS EMPRESARIAL que va bressolar precisament a la Cambra com tantes i tantes entitats vinculades a la promoció i protecció de les empreses.

Finalment, i com és habitual, lliurarem els PREMIS D’HONOR que seran els següents:

 • El premi a la Institució al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, creat l’any 1988 per impuls de la Fundació Carulla, i que s’ha convertit en un autèntic referent, a nivell pedagògic i turístic, a la Conca de Barberà.
 • El premi empresa vol posar en valor la trajectòria de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, una institució fundada fa més de 800 anys que actua com hospital general per al Baix Camp i de referència també per a aquesta comarca així com per al Priorat, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.
 • I finalment, dins d’aquests premis d’honor, també volem reconèixer a quatre empresaris que han estat determinants en la configuració del teixit empresarial de casa nostra.
 • És el cas d’Artemi Teixidó, fundador d’Indústrias Teixidó.
 • Miquel Colàs que juntament amb Ramon Giné, ja traspassat, va fundar cafès Brasília.
 • Antoni Pont, president del Grup Borges.
 • I Francesc Cabré, qui fou president de la Cambra, i que enguany celebra el centenari de la seva empresa, La Industrial Algodonera de la Selva.

Per altra banda també es lliuraran els Premis de Periodisme que serveixen per distingir aquells articles i reportatges vinculats al món de l’empresa i l’economia. Enguany seran quatre els treballs guardonats:

 • Francesc Gras pel recull d’articles publicats al Diari de Tarragona centrats en l’anàlisi i l’evolució de la realitat de l’aeroport de Reus com infraestructura de referència.
 • Marc Busquets per l’informe de la situació sobre el mercat d’habitatges de lloguer a Reus, publicat al Reus Digital, i que posa l’accent en la realitat del mercat immobiliari a la ciutat.
 • Dani Revenga pel reportatge sobre el celler Estones Vins, que treballa sota el paraigua de la DO Montsant i la DO Terra Alta, i que constitueix un cas d’èxit en la internacionalització de la seva activitat.
 • Janina Llauradó de Canal Reus Televisió per Històries de Carretera, un documental que aborda la importància de les carreteres com a eixos de comunicació fonamentals per a la vida dels habitants de la demarcació i per la seva activitat econòmica.

La gala, presentada per la periodista Sílvia Sagalà, serà retransmesa en directe per Canal Reus TV i també es podrà seguir per streaming. I al final de l’acte es servirà, al foyer Marià Fortuny, un sopar a peu dret pels convidats. Està prevista l’assistència d’unes 700 persones.

PREMIS CAMBRA 2018 Relació guardonats i descripcions

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.