Primer aniversari de l’Espai de Benestar Domo

Vam tenir la temptació de fer aquesta notícia quan vam inaugurar, per ser un dels únics domos que existeixen dedicat a les teràpies. Però al marge del que ens havien dit i havíem llegit sobre els seus beneficis, volíem experimentar-ho per nosaltres mateixos.

Després d’un any podem assegurar que treballar en aquest espai aporta molts beneficis a pacient i professional.

Què té el Domo que no tenen altres espais?

Aquesta setmana celebrem el primer aniversari del Domo, ubicat a Hortes de Tamarit, s/n 43008 –  Tarragona (Altafulla), un bon moment per dirigir la mirada enrere i valorar què ha aportat la seva presència en l’Espai de Benestar.

Fa un any, quan vaig entrar en el Domo just acabat de construir vaig sentir una força increïble als peus que m’arrelava a la Terra i una apertura al cor que em feia estar expansiva i alegra. Aquestes sensacions inicials s’han confirmat amb els pas dels mesos i, en el que en un primer moment va ser una percepció totalment sensitiva, a la llarga s’ha convertit en la certesa que dins hi ha una sinergia perfecte entre l’energia femenina i l’energia masculina, entre la receptivitat i l’expansió, entre l’afluixar i el passar a l’acció.

Que un espai estigui tant equilibrat energèticament és una meravella per a treballar perquè permet a la persona que rep el massatge sentir el confort i la protecció que es requereix per confiar i obrir-se al tractament i al professional que li dona. A partir d’aquí tot és molt més fàcil: El/la client/a es relaxa, les tensions cedeixen, la ment s’aquieta, la comunicació amb el client em resulta més interactiva i fa que pugui atendre millor a les seves necessitats. La consciència corporal es va despertant, que és del que es tracta, aprendre a escoltar el cos, sentir-lo, captar quan es tensiona o bloqueja, aprendre a relaxar, a revitalitzar-lo, a nodrir-lo. En una paraula, cuidar-lo.

Per a mi, sense cap gènere de dubtes, ha estat una decisió plenament encertada. Sabia que el fet de que estès dissenyat amb geometria sagrada, com tot l’Espai de Benestar, donaria més força terapèutica als serveis, si bé, desconeixia l’amplitud del seu potencial: Està totalment integrat a la natura, el fet que està revestit de suro per dins fa que tingui molt bona acústica, se senten constantment els ocells, l’aigua que brolla de l’estany, el vent i el so de les fulles que es mouen. I alhora, el suro també és un aïllant tèrmic, així que a l’hivern amb l’estufa de llenya arriba la sensació de caliu i a l’estiu amb les finestres obertes, amb les seves corresponents mosquiteres, la ventilació creuada li dona una temperatura òptima, per fer-lo acollidor.

Aquesta acollida també s’evidencia en els tallers de feminitat que organitzo. La forma arrodonida de la cúpula facilita la comunicació grupal i l’expressió de les emocions, a la vegada que ajuda a aprofundir en els bloquejos que són un obstacle per viure amb benestar, d’una manera més plena i conscient. Sens dubte és un espai ben especial.

Soc la Núria Cosialls, Fa gairebé 15 anys vaig plantejar-me deixar la professió d’advocada i mediadora familiar per formar-me com a terapeuta corporal i dedicar-me plenament a les teràpies naturals.

Així que vaig crear un Bio Spa i em vaig envoltar d’un jardí aromàtic i medicinal mediterrani on poder treballar. Vaig deixar el tràfec de la ciutat, per passar a viure en un poble, al costat del mar. Havia dissenyat el meu propi refugi natural. Un paradís dels sentits des d’on poder compartir el ben-estar.

El procés no va ser fàcil, la meva vida va experimentar un gir de 180º, amb molts reptes i algunes dificultats. Al dirigir la mirada enrere puc afirmar que el canvi és possible i recórrer el camí acompanyada el fa més planer, gratificant i conscient. He tingut el privilegi d’experimentar-ho i em sento profundament agraïda d’haver comptat amb el suport, l’escolta i el coneixement de moltes persones sàvies que m’han donat l’estímul, la motivació i el coratge que m’ha permès seguir endavant.

Animo a les dones a què s’atreveixin a sortir de la seva zona de confort, a què mirin des d’un altre angle i es permetin experimentar el canvi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.