Primera jornada de pedagogia i salut, el 7 de maig

Les regidories d’Educació i de Salut i Ciutadania han organitzat una primera Jornada de Pedagogia i Salut i en el marc del primer cicle de tallers es tractarà “Salut mental i alimentació. Emocions a taula”, una sessió que es farà el pròxim dia 7 de maig, a partir de les 8:30. La inscripció és gratuïta, però cal fer reserva prèvia per assegurar plaça en aquest enllaç. Aquestes jornades tenen reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

Les Jornades Pedagogia i Salut tenen un caire pràctic i  estan dirigides especialment als docents i altres professionals de l’educació de l’etapa d’educació primària i secundària. Estan organitzades per un equip de docents i amb els equips de tècnics de les Regidories d’Educació i de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, així com professionals sanitaris del Centre MQ i del Col.legi de Psicologia de Catalunya, Delegació de Tarragona.

Programa

Ponència inaugural
“Indicadors d’alerta en les alteracions del comportament alimentari a la infància i l’adolescència”, a càrrec de Josefa Canals Sans, Catedràtica de psicopatologia de la infància i adolescència a la URV. Metge i docent a la URV. Coordinadora del grup de recerca Nutrició i Salut Mental de la URV. Recerca en l’àmbit de la salut mental en nens/es i adolescents a través de projectes atorgats per treballar l’epidemiologia dels problemes emocionals (ansietat, depressió i trastorn obsessiu-compulsiu), dels trastorns del comportament alimentaris i dels trastorns del neurodesenvolupament (TDAH i TEA).  Treballa en intervenció preventiva en adolescents i joves per prevenir problemes emocionals. Tanmateix, investiga la relació entre nutrició i salut mental en etapes primerenques del desenvolupament.

Tallers

  • “Alimentació i Nutrició: Nutrició saludable i prevenció dels trastorns alimentaris”, a càrrec de la Dra. Cristina Jardí i de la Dra. Cristina Bedmar, dietistes i nutricionistes. Professores de la Universitat Rovira i Virgili. 
    • Objectius del taller: els hàbits alimentaris adquirits durant la infància i l’adolescència són decisius en el comportament alimentari a l’edat adulta. L’educació alimentària i la psicoeducació s’han de considerar com eines indispensables en la prevenció dels trastorns alimentaris.
  • “Mindfullness”, a càrrec del Dr. Luis Heredia, psicòleg general sanitari, doctor en psicologia, professor de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat Oberta de Catalunya i especialista en atenció plena; i Ana Gutiérrez Leal, especialista en psicologia de l’esport i coaching. 
    • Objectiu del taller: aproximar als assistents a les tècniques de mindfullness per poder aplicar a l’àmbit educatiu. El taller comptarà amb una part de justificació científica i una altra part experiencial.
  • “Eines de gestió de conflictes a l’adolescència”, a càrrec de Gentzane Carbajo Areitiobiritxinaga, doctora en psicologia, especialista en psicologia clínica; i Paco Díaz Arévalo, psicòleg general sanitari, especialista en psicologia de l’esport i l’activitat física. 
    • Objectiu del taller: presentar eines de gestió emocional que puguin tenir aplicació a l’aula.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.