Primera Tirada de Bitlles Solidària al Parc del Pinaret de Cambrils

L’ONG Amics del País Bassari ha organitzat la primera Tirada de Bitlles Solidària el proper dissabte, 14 de maig, al Parc del Pinaret de Cambrils. L’activitat, que tindrà lloc a les pistes de bitlles de 9:30 a 13 hores, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. Les inscripcions es poden realitzar a través del correu amicsapb2020@gmail.com.  

La jornada començarà amb les inscripcions de 9:30 a 10 hores i els entrenaments de 10 a 10:30 hores. A continuació, de 10:30 a 12:30, es portarà a terme la tirada. Finalment, a les 12:30 hores, es farà una rifa i es lliuraran els premis.  

Els diners recaptats es destinaran al projecte de l’entitat de reconstrucció i potabilització del pou més emblemàtic d’Egath (Senegal). El País Bassari és una zona localitzada entre el sud-est del Senegal (departament de Salémata) i Guinea Conakry amb llengües i cultura pròpies. L’any 2012 el paisatge cultural bassari va ser inclòs a la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco.  

L’objectiu de l’ONG és difondre a Catalunya la cultura i la realitat del País Bassari, impulsar l’intercanvi cultural, promoure el desenvolupament del poble d’Egath i d’altres comunitats i recuperar el folklore tradicional bassari (danses, els instruments i narradors orals).  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.