Priordei crea escapades de oleoturisme pel Priorat coincidint amb la campanya de l’oliva

Priordei crea escapades de oleoturisme pel Priorat coincidint amb la campanya de l'oliva

• Collir junt als olivers, visitar una almàssera o fer un tast d’olis són algunes de les experiències que ofereix Priordei durant la collita, que ja ha començat i durarà fins al gener

• A més del vessant gastronòmica, les escapades mostren l’enorme riquesa paisatgística del Priorat, a Tarragona, i els petits pobles situats a les faldes del Massís del Montsant, declarat Parc Natural el 2002

• Priordei ha impulsat un projecte de desenvolupament rural per tal de garantir la continuïtat del cultiu de l’olivera i oferir perspectives de desenvolupament personal i social als habitants de la zona

La tardor no és només temps de carabasses i moniatos sinó també d’olives. Des de principis de novembre fins al mes de gener, el camp del Priorat viu una autèntica festa amb motiu de la campanya de recol·lecció de l’oliva, la tasca agrícola que culmina el procés anual del cultiu i cures de l’olivera.

Amb l’objectiu de divulgar la cultura de l’oli, Priordei ofereix la possibilitat de viure aquesta experiència en primera persona i coincidint amb la collita ha dissenyat diferents activitats aptes per a gaudir en família, en parella o en grups de fins a 20 persones.

Una de les opcions inclou la visita a l’almàssera, situada a la petita localitat de Margalef de Montsant, on Priordei elabora la seva preuada gamma d’olis d’oliva verge extra i també assistir a un tast en un vell molí convertit en museu per aprendre a distingir les diferents varietats i degustar el primer oli de la temporada.

Els que vulguin sentir-se experts olivers per un dia poden completar aquesta experiència amb la visita a una de les finques situades al Parc Natural de la Serra del Montsant i participar en la recollida manual de l’oliva arbequina utilitzant les diferents tècniques de recol·lecció emprades pels agricultors locals en la collita. Amb ells descobreixen a més aspectes tan importants en la tasca de recollida com el tipus d’oliva, les eines, l’estat de maduresa del fruit, les cures en el manipulat i el transport fins al molí, on s’inicia el procés d’elaboració de l’oli que es consumirà durant els propers mesos.

Per als que vulguin convertir la jornada en un record inoblidable, Priordei també ofereix per encàrrec la possibilitat de culminar aquesta experiència turística i gastronòmica a l’aire lliure gaudint d’un dinar entre oliveres amb vistes a la vall i els petits pobles que habiten la zona.

Priordei crea escapades de oleoturisme pel Priorat coincidint amb la campanya de l'olivaMeca mundial per als amants de l’escalada, al nord-oest del Priorat ofereix una enorme riquesa paisatgística i cultural. Entre d’altres paratges, destaquen l’embassament de Margalef, l’Ermita de Sant Salvador i el poble la Vilella Baixa, considerat el Nova York del Priorat per les seves altíssimes cases sobre el barranc d’Escaladei.

Els preus són orientatius i oscil·len entre els 8 i els 20 euros per persona en funció del tipus de visita guiada contractada, que s’ofereix en castellà, català, anglès i italià.

Una de les peculiaritats que té Priordei és que es produeix en una zona poc favorable per a l’agricultura. El cultiu de l’olivera es realitza en els marges i pendents de les muntanyes, configurant un escenari de gran bellesa. El clima, l’orografia del terreny i la mà dels productors fan que s’obtingui un oli realment espectacular, amb unes propietats organolèptiques de color, aroma i sabor de caràcter excepcional diferents a la resta d’olis.

Capacitat
Mínim 2 persones / Màxim 20 persones

Horari:
Durant la collita (de novembre a gener): De dilluns a diumenge de 10.00 h a 13.00 hi de 16.00 h a 19.00 h

Visites amb disponibilitat segons climatologia.

Resta de l’any: De dilluns a divendres de 10.00 h a 13.00 hi de 16.00 h a 19.00 h.
Caps de setmana i festius: reserva prèvia

Idiomes de la visita: Castellà / Català / Anglès / Italià

Preu de la visita:
8 € (visita molí + tast)
20 € (visita molí + finques + tast)

Informació i reserves a:
Telèfon: 606 081 758/977 054 055
admin@priordei.com

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.