Programa d’actes de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2021

FESTA MISERICÒRDIA

La tornada al Passeig de Misericòrdia i un extens programa de festes centraran l’activitat a la ciutat de Reus les properes setmanes. El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha presentat el contingut del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2021, que començarà oficialment el dimarts 21 de setembre amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat.

ACTES PREVIS

Diumenge 12
10.30 h, a LA PALMA, Vermulet, IV edició del vermut musical del Ball de Cercolets. Taller per fer cèrcols i conèixer el ball per a infants. Inscripcions a https://forms.gle/QjfFrrQiDkSdZLyw9.
11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Escoltem, observem i toquem en família!, visita familiar dinamitzada, destinada a famílies amb nens i nenes de 4 a 12 anys. Preu: 5 €. Reserva prèvia a https://ticket.reusturisme.cat.
12.00 h, a LA PALMA, Vermulet, IV edició del vermut musical del Ball de Cercolets. Actuació de l’orquestra Fanfarra i DJ Cris&Petes. Imprescindible entrada prèvia a https://www.eventbrite.es.
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue amb Soledad Cardoso, soprano, i Izumi Cando a l’orgue positiu. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dilluns 13
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, El Liceu visita Reus, presentació de l’òpera Ariadne auf Naxos, de Richard Strauss, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg i crític d’òpera.

Dimarts 14
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Napoleó. La revolució i els catalans, d’Antoni Gelonch, a càrrec de l’autor i d’Ernest Benach.

Dimecres 15
18.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, cineclub, projecció de The swimmer (El nedador), de Frank Perry, EUA, 1968, dins la programació del cicle «Estiu i vacances: en pantalla».

Dijous 16
Del 16 al 22 de setembre, celebració de la Setmana de Mobilitat Sostenible.
18.00 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, sortida de bicicletes clàssiques. Més informació al tel. 633 140 675. Organitza: Club Ciclista Oxid Restore.
19.00 h, al MUSEU D’ARQUEOLOGIA SALVADOR VILASECA, Documental del Mes amb la projecció de Com jo vulgui, de Samaher Alqadi.
19.30 h, a la SALA EMILI FORTUNY I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, acte en record del bombardeig del Centre de Lectura de l’any 1937, presentació del documental Campanades de mort, de Coia Cruset, i lectura de poemes a càrrec d’alumnes de l’Institut Salvador Vilaseca.
19.30 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, Reus Jazz Cava, amb l’actuació de Gianni Gagliardi. Entrada prèvia gratuïta a https://entradium.com/ca/events/gianni-gagliardi.

Divendres 17
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del poemari A l’ombra de les paraules, d’Aureli Trujillo, Premi Grandalla de Poesia 2019, Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra.
19.00 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, dins el marc de la V Trobada de Jocs Tradicionals, presentació dels llibres El Llibreter de les bitlles, coordinat per Victor Baroja i Jordi Torrente, i Un poble que jugava. El joc de la pilota a Catalunya, de diversos autors. Cal reservar entrada prèvia gratuïta a info@bitlla.com, aforament limitat.
19.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, estrenat el 2017 amb la direcció d’Albert Bermúdez, que compta amb un equip de més de 100 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
20.15 h, al FOSSAR VELL, Ravals en dansa, espectacle de música i dansa i acte de cloenda de la campanya «Com transformaries el món»?, inclosa en el projecte «Reus, espais Vius», de revitalització comercial dels ravals de Robuster i de St. Pere. Direcció musical: Maurici Gené, ballarines: Elisenda Nadal, Loles Santana, Mei Casabona i Irene Benavent; Ana Corredor (Evohé), direcció artística: Irene Benavent.
20.30 h, a LA PALMA, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dissabte 18
10.00 h, al PARC DEL SANTUARI DE MISERICÒRDIA, trobada de jocs de bitlles, amb les diverses modalitats de la península.
12.00 h, a LA PALMA, Vermut Rumberu, amb el magnífic Peret Reyes, artistes convidats i els DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera). Col·labora: Vermuts Miró. Entrades a https://www.eventbrite.es.
17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep Ma. Martínez.
18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXVII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.
18.00 h, al GAUDÍ CENTRE, escape room: L’Enigma de Takeshi Nazo. Takeshi Nazo és un japonès apassionat de l’obra de Gaudí. Fa uns mesos va visitar Reus i va deixar una caixa misteriosa que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor de l’interior. Activitat gratuïta amb reserva rpèvia a través de https://ticket.reusturisme.cat.
18.00 h, al PARC DE l’1 D’OCTUBRE, XI Tomb de Nit, recorregut a peu per diferents indrets a les afores de Reus. Recorregut: parc de l’1 d’Octubre, plaça d’Almoster, carrer de Poboleda, urbanització El Pinar, Santa Anna (Castellvell), camí de Monterols, Cinc Camins, camí dels Carros, passeig de la Boca de la Mina, avinguda del Començ i parc de l’1 d’Octubre. Recorregut: 8 quilòmetres aprox. Més informació: www.aecreus.cat.
19.00 h, a LA PALMA, actuació de l’Agrupació Musical La Verònica i de la banda de cornetes i tambors de Sant Pere Apòstol. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
20.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació de 37Horitzons, proposta guanyadora del Projecte Bartrina 2021. Preu: 5 €. Entrades a la web del Teatre Bartrina
20.30 h, a LA PALMA, actuació de la banda de cornetes i tambors Sones de Pasión. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
21.30 h, al voltant del MERCAT CENTRAL, Cercavila de Foc, amb la participació dels Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil el Drac, el Drac petit, la Cabra i la Cabra petita. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Diumenge 19 – L’APLEC BAIX CAMP
8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (carrer de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXVII Concentració Nacional de Seat 600 i Clàssics. A les 9.00 h, sortida de la ruta que recorrerà el Baix i l’Alt Camp i la Conca de Barberà.
9.30 h, des del CENTRE TERAPÈUTIC D’ESTIMULACIÓ COGNITIVA PER A L’ALZHEIMER I UNITAT DE LA MEMÒRIA – FUNDACIÓ ROSA M. VIVAR, caminada amb dos recorreguts urbans d’11,8 km i de 4,4 km. Per a més informació i inscripcions: www.reusesport.cat.
10.00 h, al MAS IGLESIAS, V Trobada de Jocs Tradicionals. Organitza: Coordinadora Intercomarcal de Bitlles i Federació Catalana de Jocs Tradicionals.
10.30 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, Trobada d’Elements Fets Per Tu – Fan del Seguici. Si ets fan del seguici de Reus, fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores, pega, cartró… o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Organitza: Canal Reus TV.
11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 41a Trobada de Misericòrdies.
11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats. Màxim 10 persones.
12.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 55è Aplec Baix Camp. Concert amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove. Entrada prèvia imprescindible a csrosadereus@tinet.cat. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
12.00 h, a LA PALMA, Vermut Banyut. Ballades del Bou de Reus i actuació del DJ Abadia. Si es porta algun element que faci referència al Bou, primera consumició gratuïta. Preu: 3 €. Entrada imprescindible a https://www.eventbrite.com. Organitza: el Bou de Reus.
17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.
18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 55è Aplec Baix Camp. Concert amb les cobles Jovenívola de Sabadell, Reus Jove i Contemporània. Entrada prèvia imprescindible a csrosadereus@tinet.cat. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
18.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació de 37Horitzons, proposta guanyadora del Projecte Bartrina 2021. Preu: 5 €. Entrades a la web del Teatre Bartrina
19.30 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, cantada d’havaneres amb els grups locals Sons del Mar, Les Veus de Reus, Sopa de Peix i Balandra. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Guitarreus, X Festival Internacional de Guitarra. Actuació del grup Cantahualpa, que oferirà un repertori de les peces més representatives de Catalunya i Amèrica del Sud, i performance amb el reconegut artista plàstic David Callau, que pintarà un quadre en directe acompanyat per les guitarres d’Alfredo Panebianco i Vania del Mónaco. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dilluns 20
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, conferència «Els efectes de la pandèmia en la socialització dels infants i adolescents», dins el cicle «Els estralls d’una pandèmia», a càrrec de la psiquiatra Belén Pardo i del psicòleg Lluís Andreu Bertran.
11.00 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, conferència «Qui dius que és Gabriel Ferrater?», a càrrec del Departament de Filologia Catalana de la URV.

PROGRAMA D’ACTES

Dimarts 21 – ELS GUARDONS DE LA CIUTAT
Durant el matí, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.
10.00 h, des del CLUB REUS DEPORTIU, caminada del primer equip d’hoquei patins fins al santuari de Misericòrdia. Organitza: Club Reus Deportiu.
18.00 h, al MUSEU D’ART I HISTÒRIA (plaça de la Llibertat), visita guiada a l’exposició «Ara toca festa». Visita gratuïta amb reserva prèvia a www.ticket.reuscultura.cat
18.30 h, al MAS IGLESIAS, espectacle infantil amb Danscircant, de la companyia Sac Espectacles. Senyores i senyors, ladies and gentleman, el que esteu a punt de veure no és el més gran, ni perillós, ni increïble, ni espectacular circ del món. El que esteu a punt de viure és la meravellosa història del circ ambulant! Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
18.30 h, a LA PALMA, representació del Ball parlat de Marcos Vicente. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA, taula rodona de traductors catalans actuals a l’anglès, dins el cicle «Un tomb per la traducció», amb motiu del 40è aniversari de la primera traducció al català de la novel·la Ulisses, de James Joyce.
19.00 h, a la LLOTJA DE REUS, Cicle Vi i Música, 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Concert de Fito Luri i Xavier Pié maridat amb els vins de la DO Tarragona. Entrada gratuïta prèvia inscripció a l’adreça reus@cambra.org.
20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2021. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Entrega de la Medalla de la Ciutat a l’Institut Pere Mata, amb motiu del seu 125è aniversari, i mencions honorífiques municipals a l’Àliga de Reus, pel 25è aniversari de la seva recuperació, i al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp, que commemora enguany el seu centenari. Durant l’acte es repartirà la postal número 47 de la col·lecció de Postals de la Festa Major, dedicada a la Carretillada del Ball de Diables.
20.00 h, a LA PALMA, representació del Ball parlat de Marcos Vicente. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dimecres 22
17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, cloenda del Joc de Lectura de l’Estiu Els tres camins. Contacontes El Rap de la Rapunzel a càrrec de Vivim del Cuentu i desvetllament del gran secret, el gran enigma que s’amaga a les Biblioteques de Reus des de fa mil anys.
18.00 h, al MUSEU D’ART I HISTÒRIA (plaça de la Llibertat), visita guiada a l’exposició «Ara toca festa». Visita gratuïta amb reserva prèvia a www.ticket.reuscultura.cat 18.30 h, AL MAS IGLESIAS, espectacle infantil per a tota la família, de la mà dels personatges de La Residual i del Grup Grimpallunes Animació. Cantar, ballar i reciclar, tot és començar! Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
18.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, cineclub, projecció de La piscine (La piscina), de Jacques Deray, França, 1969, dins la programació del cicle «Estiu i vacances: en pantalla».
20.00 h, a LA PALMA, Romanços i altres canonades… Tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de les Festes combinats amb les històries de literatura reusenca de fil i canya del segle XIX del Carro dels Romanços! Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Miki Núñez, que presentarà el seu darrer disc, Iceberg, amb composicions pròpies, plenes d’energia que fusionen tocs mestissos amb el millor pop rock. Preu: 10 €. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dijous 23 – EL SEGUICI PETIT
De 17.00 a 20.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, gimcana digital. Tens ganes de jugar? T’importa el Medi Ambient? Vine i t’informarem de com jugar a la gimcana digital sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els grans reptes que tenim per davant per fer el millor Reus 2030, salvar el planeta i reconduir l’emergència climàtica.
18.30 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.
18.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
20.00 h, a LA PALMA, Romanços i altres canonades… Tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de les Festes combinats amb les històries de literatura reusenca de fil i canya del segle XIX del Carro dels Romanços. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Stay Homas. El confinament va donar lloc, entre moltes coses, a que tres músics companys de pis formessin un grup amb un nom derivació d’stay at home (queda’t a casa), el consell que va rodar per tot el món. Ara, qui no es queda tan a casa són ells, i portaran per primera vegada a Reus la seva proposta musical. Preu: 5 €. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Divendres 24 – LA VIGÍLIA, LES REVETLLES
12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.
De 17.00 a 20.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, gimcana digital. Tens ganes de jugar? T’importa el Medi Ambient? Vine i t’informarem de com jugar a la gimcana digital sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els grans reptes que tenim per davant per fer el millor Reus 2030, salvar el planeta i reconduir l’emergència climàtica.
19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.
19.00 h, a DIFERENTS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT, actuacions dels diversos elements, balls i danses del seguici festius. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
A L’ESCOLA JOAN REBULL, amb els Vitxets, la Víbria els balls de Pastorets, Cercolets i Prims i l’Àliga.
A L’ESCOLA MARIÀ FORTUNY, amb els Japonesos i Negres, el Drac, els balls de Mossèn Joan de Vic, Valencians i Galeres i els nanos.
A L’ESCOLA PI DEL BURGAR, amb els Moros, el Lleó, els balls de Gitanes, Sederes i bastons de l’Esbart Santa Llúcia i la Mulassa.
A L’ESCOLA TERESA MIQUEL I PÀMIES, amb els Indis, el Basilisc, els balls de bastons de l’Orfeó Reusenc i de Cavallets, el Carrasclet i els Xiquets de Reus.
19.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, concert amb l’Orquestra Nova Blanes, formada per 15 músics, que ens oferirà un recull de cançons de tots els temps amb arranjaments orquestrals de diferents autors.
19.30 h, a LA PALMA, Petit Reggus. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
19.45 i 20.30 h, a DIFERENTS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT, actuacions dels diversos elements, balls i danses del seguici festius. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
21.30 h, a LA PALMA, 28è Reggus. Festival de reggae, ska i altres herbes Organitza: Di Farm Produccions i Festival Reggus. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
22.30 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, Rosari de Torxes. Tal com es va fer l’any passat, es trasllada a l’exterior del santuari, amb aforament limitat i entrada amb invitació. Els comentaris dels misteris del rosari aniran a càrrec de Mn. Josep Maria Gavaldà Ribot, rector de la parròquia de Sant Francesc. L’acte, que comptarà amb el Grup Cultural de Misericòrdies, les Cambreres de la Mare de Déu i els Administradors del Santuari, finalitzarà amb la cantada dels goigs. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
La venda de torxes es farà prèviament a la Casa Rull i a la botiga del santuari a partir del dilluns 20 de setembre.
22.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla amb l’Orquestra Nova Blanes. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
22.00 h, al PARC DE LA FESTA, revetlla amb l’Orquestra Allioli. Amb més de 200 concerts al darrere i més d’una dècada fent quilòmetres per tot el territori, l’Orquestra Allioli portarà versions d’arreu! Des de Txarango, Oques Grasses, Catarres i Doctor Prats fins a La Gossa Sorda, La Raíz, Zoo i Aspencat, entre d’altres. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Dissabte 25 – MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA
7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).
8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables i matinades galejades del Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.
10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

D’11.00 a 20.30 h (excepte pausa al migdia), al PARC DEL TRENET, circulació de trens manipulats amb passatgers. Preu: 1,50 €.
11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.
A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.
12.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
16.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari i celebració de la missa.
A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.
19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
21.30 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.
En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la Carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/
Tot seguit, castell de focs a càrrec de la Pirotècnia Igual.
22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Koeman i La Terrasseta de Preixens. Koeman és el projecte del duet reusenc d’Emili Llamas i Gerard Alcover que, després de posar punt final al seu antic grup, Pokers, ara componen un ‘pop feliç’ amb tocs disco, dels anys 80 i 90, i molta electrònica. La Terrasseta de Preixens, amb diversos discs publicats, la banda de Tàrrega, Cervera i Igualada portarà a Reus la seva música festiva: una barreja de rock, pop i rumba, entre d’altres estils musicals. Entrada prèvia a https://entrades.reuscultura.cat/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.