Programa educatiu ‘El bosc i els incendis’ a Montblanc

L’Escola les Muralles de Montblanc ha donat el tret de sortida a les activitats d’aquest programa, que es duran a terme des del passat divendres dia 1 de març fins al mes de juny. La participació de 25 alumnes de 5è de primària marca l’inici de la 27a edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis. Aquest curs escolar, més de 170 alumnes participaran en aquest programa, impulsat pel cos d’Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà, una comarca amb alt risc d’incendis forestals, abraça una extensa superfície boscosa, destacant les muntanyes de Prades, declarades Espai d’Interès Natural (EIN). Amb aquesta realitat, el cos d’Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà desenvolupen el programa El Bosc i els Incendis, destinat a les escoles, per tal de transmetre i conscienciar l’alumnat sobre els riscos i les conseqüències dels incendis forestals.

El programa es divideix en dues jornades: una a l’aula, amb una xerrada sobre els efectes dels incendis, i una altra a camp obert, visitant zones cremades i no cremades per comparar les conseqüències dels incendis forestals. Durant aquesta sortida, també es realitza la plantació de pins en les zones afectades.

Aquest curs, la sortida es farà al terme municipal de Bellprat, on el 24 de juliol del 2021 es va produir un incendi forestal que va afectar aproximadament 1.700 hectàrees.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.